Proiecte interne

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

2023 - 2024

Conferința Națională - Construiește-ți viitorul! Strategii și resurse pentru orientarea în carieră în mediul universitar

La Universitatea din Craiova s-a desfăşurat în perioada 2 - 4 noiembrie 2023 a doua ediţie a Conferinței Naționale ,,Construiește-ți viitorul! Strategii și resurse pentru orientarea în carieră în mediul universitar”. Conferinţa a fost organizată de Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, în parteneriat cu Universitatea din București, prin Departamentul de Consiliere și Orientare pentru Carieră.

Consilierea în carieră este foarte importantă pentru tineri în scopul integrării mai ușoare și mai rapide pe piața muncii, în acest sens peste 40 de specialiști în consiliere și orientare în carieră din ţară au participat la acest eveniment, din toate centrele universitare, printre care și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, reprezentată de către psiholog Doina PASCAL, din cadrul Departamentului de Consiliere Profesională. Alături de reprezentanții universităților au mai participat și miniştri secretari de stat Bogdan-Eduard Simcea (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene), Mădălin-Cristian Vasilcoiu (Ministerul Muncii și Solidarității), Mihaela Rusu consilier, secretar de stat  (Ministerul Educației), precum și Președintele ANOSR - Oana-Alexandra Țânțar și Andreea Brăguță - Președintele Convenției Organizațiilor Studențești.

În cadrul evenimentului fiecare reprezentant participant a luat cuvântul în scopul realizării unui schimb de bune practici. Totodată, s-a discutat despre noile tendințe în domeniul consilierii,  dezvoltarea de programe și servicii de consiliere și orientare în carieră, necesitatea realizării abgradării metodologiei de organizare și desfășurare a activităților specifice centrelor în raport cu noua realitate social-politică și de manifestare a sănătății mentale  (creșterea numărului de studenți cu nevoi speciale și cu probleme de sănătate mentală).

Evenimentul s-a încheiat cu precizarea referitoare la redactarea în viitorul apropiat a unui Newsletter și realizarea unei întâlniri a reprezentanților centrelor universitare în vederea întocmirii unui document oficial cu referire la o nouă metodologie a centrelor de carieră, ce urmează a fi înaintat Ministerului Educației.

https://tvr-craiova.ro/stiri/construieste-ti-viitorul/