Şcoala de vară „Responsabilitate faţă de viitorul nostru” la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Vineri, 12 iulie 2024, s-a încheiat a II-a ediţie a Şcolii de vară „Responsabilitate faţă de viitorul nostru”, realizată la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0492: Acţiuni integrate pentru creşterea calităţii procesului de cercetare ştiinţifică la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău (acronim UBc4Research).

Școala de vară „ElevateYourIdea@UBc” organizată pentru studenții Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău

La începutul lunii iulie, Societatea Antreprenorială Studențescă a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat o școală de vară pentru studenții universității.

O delegaţie a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău în vizită de studii la Roma privind cercetarea, dezvoltarea şi inovarea

În perioada 2-4 iulie 2024, o delegaţie a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău a participat la vizita de studii „Cadrul European de Cercetare şi Inovare şi fonduri UE 2021-2027”

Peste 900 de burse acordate lunar de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în semestrul al II-lea

În semestrul al II-lea al anului universitar 2023-2024, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a acordat lunar un total de 903 burse, în cuantum variind de la 900 lei până la 3200 de lei

O echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost premiată la Concursul Național „ECOTROPHELIA” România

Facultatea de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a participat la faza națională a competiției europene „ECOTROPHELIA” 2024. În perioada 12 – 14 iunie, la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, sub egida Asociației Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), s-a desfățurat ediția a X-a a Concursului Național „Ecotrophelia” România 2024.

Peste 1000 de locuri bugetate la admitere scoase la concurs de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Luni, 8 iulie 2024, începe admiterea la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău care se realizează prin înscriere online, pe platforma www.admitere.ub.ro și la sediile celor 5 facultăți. Oferta educațională a universității cumulează 35 de programe de studii universitare de licență, 26 de programe de master, 3 programe de doctorat, programe de conversie profesională, programe post-universitare, programul pregătitor de limba română pentru cetățeni străini și învățământ terțiar non-universitar.

1814 de absolvenți la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Vineri, 14 iunie, a avut loc Cursul festiv al absolvenților Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, promoția 2024.

Teză de abilitare în domeniul Filologie, susținută la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Școala de Studii Doctorale din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a găzduit în data de 11.06.2024, ora 10:30, în Aula Universității, susținerea publică a tezei de abilitare intitulată „Identitate lingvistică reflectată prin practici socioculturale, onomastice și culinare”, în domeniul Filologie, elaborată de Conf. univ. dr. Luminița DRUGĂ de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Cursul festiv al absolvenților Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, promoția 2024

Studenții Facultăților de Inginerie, Litere, Științe, Științe Economice și Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății au deosebita onoare de a vă invita vineri, 14 iunie 2024, ora 11:00 la Cursul festiv al absolvenților Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, promoția 2024.