Redare audio

Pentru a folosi redarea voce recomandăm activarea funcțiilor native de redare audio de pe sistemul dumneavoastră de operare sau descărcarea unei extensii de redare audio.

Site-ul UBc este compatibil cu capacitățile de redare și navigare audio native de pe sitemele de operare populare (iOS, Android, Windows, Linux). Dacă dorțiti redare audio fără a folosi funcțiile native de sistem puteți descarca o extensie pentru browserul favorit din magazinele de extensii specifice.  

Exemple extensii redare audio

Unele navigatoare precum Safari au functii native de redare audio însă pentru majoritatea navigatoarelor această funcționalitate se poate obține prin instalarea unei extensii. 

Sisteme de operare și funcții de redare audio

Activarea funcției native de redarea audio necesită cunoștințe despre sistemul de operare utilizat. Luând acest lucru în calcul mai jos sunt listate instrucțiuni de activare pentru cele mai populare sisteme de operare. 

Windows

Funcția de redare audio nativă din Windows se numește Narrator și se poate activa din Setări > Accesibilitate > Narrator.

Android

Funcția de redare audio nativă din Android se numește TalkBack și se poate activa din Setări > Accesibilitate > TalkBack.

iOS (iPhone)

Funcția de redare audio nativă din iOS mobile se numește VoiceOver și se poate activa din Setări > Accesibilitate > Viziune > VoiceOver.

macOS (calculatoare & laptopuri)

Funcția de redare audio nativă din macOS mobile se numește VoiceOver și se poate activa din Preferințe Sistem > Accesibilitate > Viziune > VoiceOver.

Linux

Funcția de redare audio se poate instala pe Linkux folosind terminalul. Una dintre cele mai populare aplicații de redare audio se numește eSpeak și se poate instala folosind urmatoare comandă: sudo apt install espeak