Echipa de handbal masculin a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău s-a clasat pe locul IV la Campionatul Național Universitar de Handbal Masculin

Echipa de handbal masculin a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a ocupat locul IV la Campionatul Național Universitar de Handbal Masculin de la Suceava, desfășurat în perioada 09-11.05.2024.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău găzduiește întâlnirea membrilor consorțiului UP University

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău găzduieşte, în perioada 16-17 mai 2024, întâlnirea semestrială a membrilor consorţiului UP University format din universități din Belgia, Germania, Olanda, Austria, Finlanda, Spania, Italia, Slovenia, Albania și Ucraina (partener asociat).

ZILELE ȘCOLII DE STUDII DOCTORALE

În perioada 20-25 mai 2024, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău găzduiește Zilele Școlii de Studii Doctorale, un eveniment care are drept obiectiv aducerea în dezbatere a unor aspecte ale cercetării doctorale inovative, stimulând astfel performanța științifică prin integrarea rezultatelor cercetării în rețele naționale și internaționale de excelență.

Colocviul internațional „Râsul suveranilor”

În perioada 23-25 mai 2024, Școala de Studii Doctorale a Universității„Vasile Alecsandri” din Bacău va organiza, la Clermont-Ferrand, colocviul internațional „Rire des souverains”, un eveniment derulat în parteneriat cu Universitatea Sorbona și Universitatea Clermont Auvergne din Franța.

Întâlnirea consorţiului UP University la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

În perioada 16-17 mai 2024, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău găzduieşte întâlnirea semestrială a membrilor consorţiului UP University

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost premiată la Campionatul Mondial de Enduro

În perioada 9-12 mai 2024, s-a desfășurat, la Bacău, Campionatul Mondial de Enduro 2024. EnduroGP-up românesc a fost apreciat ca fiind un eveniment de mare amploare, la care Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a participat cu studenți voluntari în organizare.

Echipa Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău s-a clasat pe locul II la Campionatul Național Universitar de Volei Feminin

La Campionatul Național Universitar de Volei Feminin, organizat la Bacău, în perioada 10-12 mai, au participat 87 de studente de la 8 universități din țară. Echipa Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a obținut locul 2 la această competiție

Student pentru trei zile la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

În perioada 28-31 aprilie 2024, Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat evenimentul „Student pentru trei zile”, oferind elevilor din liceele din Bacău și din județele învecinate ocazia de a experimenta viața de student într-o manieră unică și captivantă.

Conferința de deschidere a proiectului iEnterprise@UBc coordonat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Joi, 25 aprilie 2024, în Aula Universității a avut loc lansarea proiectului Societății Antreprenoriale Studențești, cu titlul „Ecosistem antreprenorial competitiv, incluziv și sustenabil la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău” și acronimul iEnterprise@UBc (CNFIS-FDI-2024-F-0556).

Echipa de judo a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a devenit Vicecampioană națională universitară

Federația Sportului Școlar și Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Federația Română de Judo au organizat în perioada 26-28 aprilie 2024, ediția a 53- a Campionatului Național Universitar de Judo (masculin și feminin) la care au fost desemnați cei mai buni studenți-judoka.