DUPĂ 40 DE ANI DE LA ABSOLVIRE

DUPĂ 40 DE ANI DE LA ABSOLVIRE
(Institutul Pedagogic , specializarea: Biologie – Agricultură, promoția 1976)

 

În data de 02.09.2016, începând cu ora 11:00, Gruparea „Alumni Vasile Alecsandri” Bacău, din cadrul Societăţii Cultural  - Ştiinţifice „Vasile Alecsandri” Bacău,  împreună cu Catedra de Biologie, a organizat în sala A II 14, la sediul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, revederea de 40 ani de la absolvirea promoției 1976 a Institutului Pedagogic, specializarea Biologie - Agricultură.
La acest eveniment au participat un număr de 18 absolvenți din cei 30 și 3 cadre didactice (în activitate sau pensionari), precum și câțiva voluntari de la Departamentul de Consiliere Profesională care s-au implicat în organizarea evenimentului.
Festivitatea a debutat cu un „remember”, un moment de reculegere ținut pentru una din colegele și profesorii trecuți în neființă, după care domnul profesor Maxim a strigat catalogului, prilej cu care fiecare invitat a primit din partea organizatorilor o diplomă de participare și o floare și, în același timp, a avut ocazia de a-și prezenta în fața auditoriului realizările profesionale și personale de la terminarea facultății și până în prezent. 
Totodată, foștii studenți au vorbit și despre eșecurile din viața lor, oferind o adevărată lecție de viață, de istorie și de patriotism studenților participanți. Depănarea amintirilor acestora s-a transformat într-o extraordinară ocazie de a vorbi direct studenților actuali (stând față-în față) despre ce înseamnă să fii om, să îți asumi responsabilitatea faptelor tale, să muncești în condiții vitrege fără să fii întotdeauna recompensat, ce înseamnă să fii cu adevărat realizat în viață și care sunt adevăratele valori cărora merită să le acordăm importanță.   
Ulterior toate cadrele didactice participante au luat cuvântul, fiecare încercând în cuvinte puține să adune și să împărtășească cât mai multă înțelepciune de viață, acțiune ce s-a finalizat cu înmânarea diplomelor de excelență, iar după fotografia de grup, participanţii s-au deplasat la masa festivă.
„Revederea” a fost un bun prilej pentru foștii noștri studenți de a depăna amintiri plăcute din timpul studenției, de a relua legătura cu colegii și cadrele didactice universitare, de a împărtășii tuturor participanților din experiența lor vastă.
La final, putem spune că de la această întâlnire studenții voluntari participanți au plecat mai „bogați” sufletește pentru că au cunoscut oameni valoroși care au făcut istorie în vremuri de restriște.
 

WP 20160902 009

WP 20160902 007

WP 20160902 002