Ziua porților deschise la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a avut loc, în data de 17 aprilie, în Aula din corpul „D”, evenimentul „Ziua Porţilor Deschise”, ediția a XVII-a.  

Au participat peste 200 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a, însoțiți de profesori, de la liceele din Bacău. Aceștia au avut posibilitatea de a interacţiona cu studenţii şi cadrele didactice universitare, să cunoască cele două campusuri, amfiteatrele, sălile de laborator şi seminar, baza sportivă, căminele şi restaurantul, postul de radio studenţesc UNSR Bacău, precum şi postul Academic TV al Universității.

„Ne bucurăm că un număr atât de numeros de elevi au răspuns inițiativei noastre, că au manifestat interes privind Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Lansăm de pe acum invitația elevilor să participe, în perioada 8-12 iulie, la o Școală de vară intitulată Responsabilitate față de viitorul nostru, care va include ateliere cu specificul celor 5 facultăți. Universitatea noastră este o universitate regională, cu deschidere internațională, fiind afiliată la un consorțiu internațional format din 10 universități. Veți avea posibilitatea să interacționați cu cadrele didactice privind oferta educațională, cu studenții de la ligă care vă vor ghida în cele 2 campusuri și vă așteptăm cu fiecare ocazie să cunoașteți universitatea și să deveniți studenții noștri”, a declarat Prof.univ.dr. Elena NECHITA, Prorector cu relații naționale și internaționale.

Reprezentanții celor cinci facultăți, Inginerie, Litere, Științe, Științe Economice, Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății au prezentat oferta educațională, criteriile de admitere, posibilitățile de formare prin stagiile de practică și internship, colaborările cu universitățile din țară și străinătate, parteneriate cu mediul socio-economic, infrasctructura și facilitățile oferite viitorilor studenți.

„Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău este partenerul nostru în multe proiecte pe care le realizăm împreună. Evenimentul Ziua porților deschise este o ocazie pentru elevi de a cunoaște posibilitățile pe care le au de a vă forma aici, de a cunoaște comunitatea academică, atât în formarea inițială, cât și în formarea continuă. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău pune accent pe dezvoltare durabilă și dezvoltare personală și veți găsi aici cele mai bune condiții de a vă forma pentru viitoarea carieră”, a precizat Prof. Mihaela CIUCHE, Inspector Școlar în cadrul ISJ Bacău.

Liga studențească a prezentat posibilitățile pe care le au viitorii studenți de a-și dezvolta abilitățile personale în cadrul activităților extracurriculare. Este important ca viața de student să fie presărată cu activități de voluntariat, lucrul în echipă, dezvoltarea creativității și a gândirii critice. Alături de colegii de la Liga studențească de Te dezvolți. Înveți. Te distrezi.

Oferta educațională a universității cumulează 35 de programe de studii universitare de licență, 24 de programe de studii universitare de master și 3 de doctorat, precum și programe de conversie profesională.