ZIUA FRANCOFONIEI SĂRBĂTORITĂ LA FACULTATEA DE LITERE DIN CADRUL UNIVERSITĂȚII „ VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU

Iubitorii limbii franceze, studenți și profesori ai Facultății de Litere de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău sărbătoresc, pe 23 martie 2022,  Ziua internațională a francofoniei, aflată la cea de-a XXI ediție. Bucuriei de a ne reîntâlni într-un spațiu comun și nemijlocit de ecrane i se adaugă cea a omagierii unei figuri emblematice a literaturii franceze, Molière, de la a cărui naștere se împlinesc, în acest an, 400 de ani. 

Molière, c’est cool! – sub acest titlu provocator sunt invitați studenții să redescopere actualitatea și umorul mușcător, dar și terapeutic al unuia dintre cei mai moderni autori clasici. Participanții vor contribui cu lucrări personale, în „limba lui Molière” la concursuri de eseuri, afișe, traduceri, și vor rezolva un quiz care oferă, cu umor, o altă imagine despre unele aspecte, încă enigmatice, ale vieții și operei îndrăgitului dramaturg.

Cu această ocazie, va fi prezentat și ultimul număr, 21, al Revistei studenților francofoni Reste à voir, care conține o serie de contribuții științifice interesante ale tinerilor cercetători.

Participanții vor fi răsplătiți cu premii și diplome din partea organizatorilor.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău