Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost reprezentată la conferința organizată de University Industry Innovation Network (UIIN)

În perioada 27-29 mai 2024, Societatea Antreprenorială Studențească a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost prezentă la Conferința „Shaping the Future of Talent and Innovation” organizată de UIIN (University Industry Innovation Network) în Madrid. 

Participarea la această conferință reprezintă una dintre oportunitățile de care Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău beneficiază, prin accesarea calității de membru al acestei organizații, ca parte a proiectului „Ecosistem antreprenorial competitiv, incluziv și sustenabil la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău” (iEnterprise@UBc), cod proiect: CNFIS-FDI-2024-F-0556. Conferința UIIN adună împreună, an de an, reprezentanți ai mediului universitar, dar și ai mediului de afaceri, precum și decidenți din domeniul politicilor educaționale. 

Printre tematicile dezbătute în cele 3 zile se numără: abordări ale antreprenoriatului în mediul universitar, exemple de bune practici în ceea ce privește parteneriatele dintre universități și diverse firme cu scopul de a încuraja inovația și spiritul antreprenorial în rândul studenților, cultivarea abilităților antreprenoriale într-o abordare interdisciplinară, dar și transdisciplinară. De asemenea, sesiunile organizate în cadrul conferinței au avut în vedere trendurile actuale în ceea ce privește inovarea, sustenabilitatea și abilitățile necesare pieței muncii din viitor.