Un nou proiecct ERASMUS la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, ca parte a unui consorțiu format din următorii parteneri: Fundacio Universitaria Balmes, Vic - Spania; Oulun Ammattikorkea Koulu, Oulu - Finlanda;  Universita Degli Studi di Milano - Italia; Arteveldehoge School, Ghent - Belgia implementează proiectul Erasmus+ Happy Power (HaPo) ES01-KA220-HED-000153853, în perioada 02.10.2023 - 01.10.2026.

Proiectul vizează creșterea stării de bine a studenților, concentrându-se pe creșterea implicit pe dezvoltarea lor personală. Astfel, studenții sunt stimulați să se concentreze pe punctele lor forte, promovând descoperirea caracterului funcțional al emoțiilor, promovând un nivel mai mare al optimismului și rezilienței pentru a putea face față unui viitor predominat de volatilitate, incertitudine, complexitate și ambiguitate. Rezultatele proiectului vor determina îmbunătățirea angajabilității, a gradului de implicare socială sau de satisfacție în viață și o mai bună stare de sănătate mentală a absolvenților noștri.

Până în prezent au fost demarat lucru la designul activităților pentru studenți precum și construirea platformei de formare a profesorilor. Au avut loc prima întâlnire a echipei de proiect la Oulu în Finlanda, precum și prima întâlnire a Advisory Board – entitate ce supraveghează calitatea rezultatelor proiectului.

La jumătatea lunii mai Universitate„ Vasile Alecsandri” din Bacău va găzdui cea de-a doua întâlnire a echipei de management a proiectului.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău