O DELEGAŢIE A UNIVERSITĂŢII „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU A PARTICIPAT LA ÎNTÂLNIREA CONSORȚIULUI „UP UNIVERSITY”

O delegaţie a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău a participat, în perioada 5-7 octombrie 2022, la întâlnirea rectorilor instituţiilor de învăţământ superior din consorţiul UP University, compus din: Artevelde University of Applied Sciences, Belgia (coordonator consorţiu), HAN University of Applied Sciences, Olanda, IMC University of Applied Sciences Krems, Austria, OAMK University of Applied Sciences Oulu, Finlanda, Fachhochschule Münster, Germania, University of Vic, Spania şi Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, România.

Au avut loc workshopuri interactive, care s-au concentrat pe dezvoltarea aplicaţiei pentru următorul apel al European University Initiative (Iniţiativa pentru Universităţi Europene). Rezultatele învăţării şi noile strategii discutate pentru scrierea proiectului au fost la fel de importante ca oportunităţile de networking pentru participanţii la reuniune cu personalul şi studenţii din universitatea gazdă, IMC University of Applied Sciences Krems. Programul suport pentru participanţi a inclus un tur ghidat al clădirilor universităţii şi al campusului, o vizită la locaţiile IMC din Piaristengasse şi Gozzoburg, un tur prin Dürnstein, din valea Wachau – parte a patrimoniului mondial al umanităţii.

O temă importantă a întâlnirii a fost reprezentată de workshop-ul pentru definirea brandului UP University, care a avut în vedere posibilităţile de conştientizare privind brandul „UP” şi poziţionarea acestuia în Spaţiul Învăţământului Superior European.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău