LANSAREA DOCUMENTARULUI „TRUST ME!” LA FACULTATEA DE LITERE DIN CADRUL UNIVERSITĂȚII „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU

Vineri, 27 mai 2021, ora 11:00, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Facultatea de Litere, în Amfiteatrul „Dumitru Alistar”, a avut loc proiecția filmului documentar „Trust Me!”, în regia lui Roko Belic (Președintele Wadi Rum Films), producător executiv Joe Phelps (CEO-ul Getting Better Foundation). Evenimentul a fost organizat de Getting Better Foundation, în parteneriat cu Ambasada SUA în România, Forum Apulum, DCN Global și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Litere.

Documentarul va fi lansat la Constanța, Craiova și Bacău și aduce în discuție subiecte de actualitate precum dezinformarea, fake news, manipularea, la intersecția dintre natura umană și tehnologia informației, precum și modalitățile prin care ne afectează viața cotidiană. Filmul „Trust me!” explorează fenomenul manipulării și dezinformării, la intersecția dintre natura umană și tehnologia informației. Documentarul oferă publicului o imagine a eforturilor făcute de persoane civile, profesori și autorități pentru a promova integritatea jurnalistică și alfabetizarea media din întreaga lume. Bazându-se pe întâmplări adunate de la profesori și elevi din școlile din California, Colorado și Nevada, părinți din Chicago, forțe de ordine din India, antivaxxeri din Noua Zeelandă, experții împărtășesc modul în care alfabetizarea media poate promova încrederea și poate ajuta la depășirea anxietății, depresiei, violenței și criminalității.

Au participat la dezbateri William O`Connor – atașatul cultural al Ambasadei SUA în România,  Diana Filimon – președinta Forum Apulum, conf. univ. dr. Brîndușa-Mariana Amălăncei – decanul Facultății de Litere, William O`Connor – atașatul cultural al Ambasadei SUA în România, Diana Filimon – președinta Forum Apulum, Lector univ. dr. Paul-Claudiu Cotîrleț și jurnalistul Teodor Tiță.