ÎNTÂLNIRE DE LUCRU ÎN CADRUL PROIECTULUI ARVET: DIGITAL GUIDANCE THROUGH BEACONS AND AUGMENTED REALITY FOR THE INCLUSION OF STUDENTS WITH DISABILITIES IN VOCATIONAL TRAINING PRACTICES

În perioada 24-25 noiembrie, o delegaţie a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău a participat la o întâlnire de tip „Train the trainers” la Universitatea din Alicante, Spania, în cadrul proiectului Erasmus+ KA2 2020-1-ES01-KA202-082790: Digital guidance through beacons and augmented reality for the inclusion of students with disabilities in Vocational Training practices.

Au fost prezentate aplicaţiile dezvoltate în cadrul proiectului de către partenerul spaniol Ingenio Labs. Aceste aplicaţii urmează să fie testate în unităţi de învăţământ din Finlanda, România şi Spania. Metodologia experimentului psihopedagogic care urmează a fi realizat în acest sens, în cele trei ţări partenere în proiect, a fost stabilită de comun acord între partenerii universitari şi centrul de cercetare în educaţie ISOB din Germania. Coordonatorul proiectului - Fundación Empresa Universidad de Alicante (FUNDEUN), precum şi DG Formación Profesional y Enseñanzas de Régimen Especial de la Generalitat Valenciana, care are ca obiectiv principal introducerea tehnologiilor digitale în şcolile din Spania, au asigurat mediul de lucru adecvat desfăşurării întâlnirii.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău