ERASMUS DAYS LA UNIVERSITATEA „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU

Centrul Europe Direct Bacău, gestionat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în parteneriat cu Municipiul Bacău, organizează în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Bacău și Biroul de Relații Internaționale și Programe Comunitare al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, evenimentul Fii o carte vie a proiectului tău Erasmus+!, cu prilejul celebrării a 35 de ani de la lansarea Programului Erasmus.

Ediția #ErasmusDays din acest an, organizată în perioada 14-16 octombrie 2022, oferă publicului european trei zile dedicate interacțiunii cu participanții la program care sunt dornici să împărtășească din experiențele lor.

Înscris oficial în seria manifestărilor organizate cu acest prilej în întreaga Uniune Europeană, evenimentul găzduit la Biblioteca Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, va avea loc pe 14 octombrie 2022, începând cu ora 14.00. Formatul de „bibliotecă vie” a fost considerat de organizatori cel mai potrivit, deoarece s-a bucurat de un real succes la ediția din 2019 a Zilei Europene a Limbilor.

Invitația adresată coordonatorilor de proiecte Erasmus din liceele și colegiile băcăuane a fost onorată de reprezentanții Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacău, Colegiului „Mihai Eminescu” Bacău, Colegiului Național  „Grigore Moisil” Onești, Colegiului Pedagogic  „Ștefan cel Mare” Bacău, ai Asociației „Onestin” din Onești și ai Ligii Studențești din Universitatea „Vasile Alecsandri" din Bacău. Aceștia au acceptat să propună câte o „carte vie” a proiectului (din rândul elevilor sau studenților participanți la mobilități Erasmus+), care va fi „lecturată” de „cititorii înscriși” la eveniment (elevi, studenți și profesori băcăuani).

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău