CONFERINȚA „CRIZA ENERGETICĂ: O PROVOCARE SAU O OPORTUNITATE PENTRU SPAȚIUL EUROPEAN?” LA UNIVERSITATEA „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Inginerie și Consiliul Județean Bacău organizează marți, 12 aprilie 2022, ora 15:00, în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, Conferința cu titlul „Criza energetică: o provocare sau o oportunitate pentru spațiul european?”, invitat Michel DERDEVET, Președinte Maison de L’Europe de Paris. Michel DERDEVET susține cursuri la Institutul de Studii Politice din Paris, cât și la Colegiul Europei din Bruges. Expertiza sa în domeniul energetic, precum și funcțiile pe care le-a ocupat, îl recomandă drept un specialist avizat care propune o sinteză cu privire la cele mai actuale probleme privind tranziția energetică la nivel mondial.

În cea mai recentă carte, intitulată sugestiv « Dans l'urgence climatique. Penser la transition énergétique », publicată în anul 2022, autorul plasează în centrul problemelor actuale criza climatică, adesea percepută ca prea tehnică sau complexă.  Tranziția energetică se află totuși în centrul soluțiilor și necesită date, analize și interpretări fundamentate pentru a putea contribui la reducerea deficitului energetic.

 Activitatea face parte din proiectul HAPPY EU realizat de Maison de L’Europe de Paris alături de Consiliul Județean Bacău și parteneri din Franța (Vincennes), Spania (Caceres), Germania (Ulm), Portugalia (Primăria orașului Cuba).

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău