CAMPIONATUL NAȚIONAL UNIVERSITAR DE ÎNOT ORGANIZAT DE UNIVERSITATEA „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU

În perioada 29-30.04.2022, s-a desfășurat, la Bacău, Campionatul Național Universitar de Înot, organizat de Ministerul Educației, prin Federația Sportului Școlar și Universitar, în colaborare cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății.

            La această ediție, prima după 3 ani de întrerupere, au participat aproape 70 de studenți sportivi din 11 centre universitare din România.

Delegația universității noastre a fost coordonată de către lector univ. dr. Galeru Ovidiu și a cuprins 3 studenți sportivi: Cojocaru Georgiana (KMS, anul II), Dospin Ștefania (master PS, anul  II) și Rusen Andrei (master PS, anul II). Rusen Andrei a adus și singura medalie (argint) pentru universitatea noastră, devenind vicecampion național universitar la 100 m liber – ediția 2022. 

Felicităm toți studenții și cadrele didactice coordonatoare pentru implicare, felicităm delegațiile centrelor universitare pentru prezență și participare, pentru fair-play și atitudine.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei competiții: Primăria Municipiului Bacău, Bazinul de Înot din Bacău, Direcția pentru Sport a Județului Bacău, Liga Studențească din Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău.

Aducem sincere aprecieri Federației Sportului Școlar și Universitar din România pentru implicarea în organizarea competiției și asigurarea finanțării (masă, cazare, premii necesare: diplome, medalii și cupe).