CAMPIONATUL NAȚIONAL UNIVERSITAR DE ATLETISM – SALĂ ORGANIZAT LA UNIVERSITATEA „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU

Ministerul Educației, prin Federația Sportului Școlar și Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului şi Sănătății, a organizat, în perioada 25-26 februarie 2023, la Bacău, Campionatul Național Universitar de Atletism - Sală.

A devenit deja o tradiție ca această competiție să fie organizată la Bacău, din cele 25 de ediții, 24 fiind organizate la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. La acest campionat au participat 105 studenți și cadre didactice din 18 centre universitare.

Cu un total de 12 medalii (2 de aur, 3 de argint și 7 de bronz), echipa Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, formată din 14 studenți, s-a clasat pe locul III, în clasamentul centrelor universitare, din punct de vedere al criteriului „medalie aur”, din totalul celor 18 centre universitare participante (16 medaliate cu cel puțin o medalie). Pe primele două locuri s-au situat echipele de la Universitatea din Constanța și Universitatea din Craiova. Din punct de vedere al criteriului „număr total de medalii”, echipa Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău s-a clasat pe locul II.

Organizatorii mulțumesc, pe această cale, Ministerului Educației și Federației Sportului Școlar și Universitar, dar și partenerilor: Federația Română de Atletism, Direcția pentru Sport a Județului Bacău, Liga Studențească din UBc și Clubul Sportiv Știința din Bacău. Felicităm toți participanții pentru rezultatele obținute, implicare și efortul de a promova valorile sportive universitare!