Campionatul Național Universitar de Atletism – Sală

Cea de a 26-a ediție a Campionatului Național Universitar de Atletism s-a desfășurat  în Sala de Atletism „Doina Melinte” din Bacău și a reunit peste 100 de studenți implicați în întrecerile sportive.

Competiția a fost organizată de Ministerul Educației, prin Federația Sportului Școlar și Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului şi Sănătății, în perioada 23-25 februarie 2024. La acest campionat au participat peste 100 studenți și cadre didactice din 19 centre universitare. Lupta pentru medalii a fost una strânsă, 16 centre universitare reușind să obțină cel puțin o medalie.

„De foarte mulți ani, primii campioni naționali universitari ai României, ai fiecărui an competițional, sunt desemnați la Bacău, acest fapt datorându-se implicării active a Universității ,,Vasile Alecsandri” din Bacău în organizarea celei maivechi și constante competiții sportive studențești: Campionatul Național Universitar de Atletism – Sală. A devenit deja o tradiție, recunoscută de toate centrele universitare din România, ca această competiție să fie organizată la Bacău. Din cele 26 de ediții, 25 au fost organizate de echipa de cadre didactice a Facultății de Științeale Mișcării, Sportului şi Sănătății. Studenții băcăuani au obținut 8 medalii (2 de aur, 2 de argint și 4 de bronz), acest aspect contribuind la clasarea Universității ,,Vasile Alecsandri” din Bacău pe locul 5, după criteriul medaliilor de aur și pe locul 3, după criteriul total al medaliilor obținute. Felicităm studenții, pentru implicarea lor în astfel de activități de dezvoltare personală și de validare a eforturilor lor de pregătire, antrenorii sportivilor, dar și cadrele didactice coordonatoare pentru dorința lor de a transmite, de a promova valori sportive universitare și de a fi lângă acești studenți minunați. Adresăm mulțumiri Ministerului Educației și Federației Sportului Școlar și Universitar, dar și partenerilor: Federația Română de Atletism, Direcția pentru Sport a Județului Bacău, Liga Studențească din Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău și Clubul Sportiv Știința din Bacău”, a declarat conf. univ. dr. Dan-Iulian Alexe, decanul Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului şi Sănătății.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău