ACTIVITATEA „EDUCAȚIA NE-A FĂCUT CEEA CE SUNTEM – LECȚII DE LA CAMPIONI” REALIZATĂ DE FACULTATEA DE ȘTIINȚE ALE MIȘCĂRII, SPORTULUI ȘI SĂNĂTĂȚII

În data de 18.10.2022, la invitația Penitenciarului din Bacău, cadre didactice din cadrul Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății (lector univ. dr. SAVA Mihai Adrian, conf. univ. dr. ALEXE Cristina-Ioana, lector univ. dr. MILON Alexandra, lector univ. dr. VULPE Ana Maria) și sportivi de performanță cu rezultate deosebite, (SOARE Nicolae Alexandru -atletism, SOLOMON Alexandru -lupte greco-romane), au participat la activitatea „Educația ne-a făcut ceea ce suntem – Lecții de la campioni”, activitate destinată persoanelor private de libertate custodiate, cu scopul conștientizării importanței educației și a rolului acesteia în viața fiecărei persoane.

În cadrul activității au participat 10 tineri, internați în centrul de detenție și 12 tineri, incluși în regim semideschis, custodiați în cadrul Penitenciarului Bacău. Activitatea a fost inițiată de agent șef de poliție penitenciară BUHĂIANU Bogdan – monitor sportiv, inspector principal de poliție penitenciară SCURTU Antonel – ofițer educator, fiind coordonată de comisar de poliție penitenciară COȘET-MELEŞCANU Simona Mihaela – șef Serviciu Educație, Sava Mihai-Adrian prodecan Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău. Activitatea a marcat „Ziua Internațională a Educației în Penitenciare” sărbătorită anual în data de 13 octombrie, eveniment care aduce în atenție și dorește să marcheze rolul educației în procesul de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău