1814 de absolvenți la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Vineri, 14 iunie, a avut loc Cursul festiv al absolvenților Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, promoția 2024. Defilarea absolvenților a început cu ora 10:00, iar de la ora 11:00 a început spectacolul la Teatrul de Vară „Radu Beligan” Bacău, care a durat aproximativ 2 ore. Au fost prezenți la eveniment reprezentanți ai oficialităților, mediului socio-economic și cultural, parteneri și colaboratori ai Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Au transmit felicitări absolvenților Subprefectul Narcis JITARU, Primarul Municipiului Bacău Lucian-Daniel STANCIU-VIZITEU și Inspector Școlar General Prof. Anca EGARMIN.

„Anul acesta au finalizat studiile la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău  un număr total de 1814 absolvenți, din care 1278 la studii universitare de licență și conversie profesională, 512 la studii universitare de master, 5 la studii universitare de doctorat și 19 la an pregătitor de la cele 5 facultăți din cadrul Universității: Facultatea de Inginerie, Litere, Științe, Științe Economice și Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății. Este cea de-a 61-a promoție și le doresc mult succes absolvenților în viitoarea lor carieră”, a precizat Prof. univ. dr. ing. Carol SCHNAKOVSZKY, Rectorul Universității.

„Avem astăzi o nouă generație de absolvenți de studii universitare de licență, master și doctorat. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a împlinit 63 de ani de activitate în învățământul superior de stat, în care a scos promoții. Le doresc mult succes în viață și să își continue studiile tot la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, la master sau doctorat. Vă mulțumim că ne-ați ales și vă doresc mult succes în activitatea profesională”, Prof. univ. dr. ing. Dr. h. c. Valentin NEDEFF, Președintele Senatului Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Reprezentanții celor 5 facultăți au adresat felicitări absolvenților pentru finalizarea cu succes a studiilor: Conf.univ.dr.ing. Mirela PANAINTE-LEHĂDUȘ – Decanul Facultății de Inginerie, Conf.univ.dr. Brînduşa-Mariana AMĂLĂNCEI- Decanul Facultăţii de Litere, Conf. univ. dr. Cerasela-Gloria CRIȘAN- Decanul Facultăţii de Ştiinţe, Prof. univ. dr. Ovidiu-Leonard TURCU- Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice și Conf.univ.dr. Adrian SAVA– Prodecan Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii.

Programul artistic a inclus: Echipa de majorete a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, Trupa de Teatru „Dezartiștii” a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, Andrea Condurache, Crina Tamba – momente muzicale și Formația de dansuri populare „Pasteluri băcăuane” a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Din partea absolvenților au luat cuvântul Gabriela Turtureanu de la programul de studii Comunicare și relații publice:

„Dragi absolvenți, vreau să vă urez mult succes la examenul de licență și în tot ceea ce vă veți propune să faceți. Să pășiți cu încredere, curaj și entuziasm în această nouă etapă a vieții și să nu uitați să luptați pentru visele voastre și că porțile Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău vor fi mereu larg deschise pentru voi!”.