FACULTATEA DE LITERE A ORGANIZAT WORKSHOP-UL „VICTOBER”

Luni, 31 octombrie, ora 12, în C15, a avut loc activitatea Victober. În fiecare an, studenții de la programele de Limba și Literatura engleză aud fraza: "If it's October, it's Victober!". Această activitate, ajunsă la a șasea ediție, este un workshop care analizează cultura și literatura victoriană.

Anul acesta, studenții, sub îndrumarea doamnei lector Cătălina Bălinișteanu-Furdu, au fost invitați să își creeze propria reprezentare a unor personaje din romanele engleze din secolul al XIX-lea, să se pună în pielea acestora și să-și imagineze dacă ar fi capabili să facă față, să adopte sau chiar să respingă convențiile sau codurile culturale din epoca victoriană.

Așadar, tinerii cititori s-au transformat pentru câteva minute în personajele preferate sau în anumite personaje care nu le-au plăcut. La activitate au participat studenți de la programele de studii Română-Engleză și Engleză-Franceză, anul II, precum și masteranzi de la programele LEPC și LFPC. Toți participanții au intrat în acest joc al disimulării, și -au creat propriile texte bazate pe diferite personaje victoriene (monologuri, scrisori, dialoguri, fragmente din jurnal), înlesnind, astfel, dialogul între perioade istorice diferite și între cele două mentalități (secolul 19 vs. secolul 21). La sfârșitul workshop-ului, toți participanții au fost recompensați cu cărți în limba engleză.