UNIVERSITATEA „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU A PARTICIPAT LA ÎNTÂLNIREA CONSORȚIULUI „UP UNIVERSITY” DE LA VIC, SPANIA

O delegaţie a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău a participat, în perioada 25-26 mai 2023, la o nouă întâlnire a rectorilor instituţiilor de învăţământ superior din consorţiul UP University, compus din: Universitatea de Ştiinţe Aplicate Artevelde din Gent (Belgia), care este şi coordonatorul consorţiului, Universităţile de Ştiinţe Aplicate din Nijmegen/Arnhem (Olanda), din Krems (Austria), din Oulu (Finlanda), din Münster (Germania), Universitatea din Vic (Spania) şi Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Întâlnirea a avut loc la Universitatea din Vic – Universitatea Centrală a Cataluniei.

La apelul European University Initiative (Iniţiativa pentru Universităţi Europene) din ianuarie 2023, consorţiul UP University a participat cu un proiect complex, intitulat „Responsabilitate faţă de generaţiile viitoare”. S-au definit variante de acţiune, în funcţie de rezultatul care va fi obţinut la evaluarea proiectului, dar şi o serie de direcţii strategice de dezvoltare a consorţiului.

Programul pentru participanţi a inclus şi un tur ghidat al campusurilor Universităţii Vic, ocazie cu care au fost identificate noi oportunităţi de colaborare. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a realizat o prezentare a activităţilor Şcolii Doctorale, iar Universitatea Autonomă Barcelona a prezentat experienţa pe care a dobândit-o în cadrul European Consortium of Innovative Universities.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău