Misiune și echipă DCP

Misiunea Departamentului de Consiliere Profesională (D.C.P.) este de a consilia şi sprijini absolvenţii de liceu, studenţii şi absolvenţii de studii superioare în dezvoltarea unor cariere de succes.

Până la înfiinţarea Departamentului de Consiliere Profesională, orientarea carierei se desfăşura empiric şi nesistematic, iar selecţia profesională avea, şi deocamdată, are, încă, drept criteriu unic sau predominant performanţa şcolară. În aceste condiţii Departamentul de Consiliere Profesională îşi propune să dezvolte diverse programe de cunoaştere, conştientizare a intereselor profesionale ale studenţilor şi realizarea unei consilieri adecvate atât pentru efectuarea cu succes a studiilor universitare cât, mai ales, o bună inserţie pe piaţa muncii, prin intermedierea unui bun raport de corespondenţă între profilul absolventului şi solicitările locului de muncă.

Pentru o dezvoltare durabilă, pe termen lung a comunităţii locale se doreşte crearea unei legături directe şi permanente între mediul de afaceri şi mediul universitar, într-un sistem de tip "win-win", cu avantaje substanţiale de ambele părţi, pentru realizarea efectivă a premiselor unei educaţii permanente efective şi eficiente.

Director D.C.P.: Prof.univ.dr. Venera-Mihaela COJOCARIU

Psiholog: Doina PASCAL

Psiholog: Daniela ANTON

Administrator patrimoniu D.C.P.: Iosif IOJĂ 

Specialiști formatori din cadrul facultăților:

  • Prof. univ. dr. ing. Luminița BIBIRE
  • Conf. univ. dr. habilitat Petronela SAVIN
  • Lector univ. dr. Daniela SOLOMON
  • Lector univ. dr. Gabriel MAREȘ
  • Lector univ. dr. Dumitra RĂDUCANU

Reprezentant Liga Studențească: Georgiana-Teodora CRISTIAN