Testimoniale studenți

 

I. Practică

 

Pentru mine, proiectul “PRO-PRACTICA” este foarte important deoarece presupune o modalitate prin care iau un contact direct cu mediul de lucru dintr-o fabrică. Acest proiect presupune o experiență extrem de utilă dându-mi posibilitatea de a îmbina anumite aspecte teoretice predate în facultate cu situații reale. Această perioadă de practică îți dă posibilitatea să te cunoști mai bine și să depășești limitele din prezent privind piața muncii.

Marian-Florin PRISECARU
Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul III
 

„Stagiul de practică a reprezentat o experienţă nouă, în care am beneficiat de oportunitatea de a afla cum se fabrică un produs după un traseu tehnologic bine implementat. Am reuşit să acumulez informaţii despre modul de funcţionare a unor echipamente şi am făcut cunoștință cu persoane inteligente, comunicative, cu un caracter puternic şi cu viziuni interesante. Pot spune că colaborarea cu îndrumătorul de practică a fost una foarte bună, deoarece acesta a fost deschis la propunerile şi ideile noastre, ne-a ascultat cu atenţie şi ne-a dat sfaturi în ceea ce priveşte munca într-un colectiv. Consider că un astfel de stagiu de practică este foarte important şi util pentru student deoarece acesta reușește să câştige experienţă, să înveţe lucruri noi şi importante şi are şansa de a obţine un loc de muncă. În concluzie, mă simt norocoasă că am avut şansa de a participa la un astfel de stagiu şi sper ca pe viitor şi generaţiile care urmează să beneficieze de acest lucru.

 
Mariana LUPU (POPA)
Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Știința și Ingineria Produselor Alimentare Ecologice (nivel master), anul I
 

„Pentru mine, stagiul de practică este foarte important deoarece presupune o modalitate prin care iau un prim contact cu mediul de lucru, o posibilitate de a aduce îmbunătăţiri prin punerea în practică a noţiunilor învăţate şi o şansă mai mare în obţinerea unui loc de muncă. Stagiului de practică desfășurat în cadrul firmei SC BARLETA SRL a fost constituit o experienţă nouă şi foarte utilă. Recomand tuturor celor interesaţi să facă parte din astfel de proiecte, ele ajutând la dezvoltarea unor noi cunoştinţe şi aptitudini. Şansa oferită de proiectul "Parteneriat pentru stagii de practică - Primul pas pentru o carieră în industria alimentară" nu este ceva de ratat, întrucât până în prezent nu mulţi studenţi puteau susţine că pot să practice noţiunile dobândite.”

Marta PRICOPIE
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul II
 

„Mi-a plăcut stagiul de practică efectuat la Barleta, am învăţat multe lucruri importante, mediul de lucru este plăcut, toate persoanele din jurul meu m-au învăţat câte un lucru sau chiar mai multe lucruri care mă vor ajuta în viitor.În urma finalizării studiilor ne construim o anumită imagine asupra calităţilor şi aptitudinilor ce le putem oferi pe piaţa muncii. Un stagiu de practică te ajută să separi ceea ce nu este esenţial, de ceea ce este esenţial şi reuşeşti astfel să capeţi o imagine mai precisă asupra profilului profesional.Stagiul de practică a fost o experienţă nouă, plăcută şi utilă. Recomand tuturor celor interesaţi să facă parte din astfel de proiecte, ele ajutând la dezvoltarea unor noi cunoştinţe şi aptitudini.”

Elena-Georgiana LIȚĂ
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Știința și Ingineria Produselor Alimentare Ecologice (nivel master), anul I
 

„Stagiul de practică în cadrul SC Barleta SRL mi-a oferit posibilitatea să mă aflu în cadrul aceastei companii, să cunosc diferite aspecte ale acestui domeniu de activitate și să înţeleg cât de importantă este munca în echipă. Activitățile efectuate în timpul stagiului de practică au fost pentru mine o experiență venită la momentul propice, ajutându-mă să dezvolt și să exersez deprinderi ce se bazează pe cunoștințele acumulate în facultate. Acest stagiu a însemnat o oportunitate din care am avut multe de învățat, atât profesional cât și personal.”

Iulia-Teodora DIMIDOV
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Biochimică (nivel licență), anul II
 

„Pe parcursul desfășurării stagiului de practică în cadrul firmei SC BARLETA SRL, am avut posibilitatea familiarizării cu mediul real de lucru, înțelegerii mai bine a cerințelor unui angajator și participării la activitățile desfășurate în cadrul unității de producție. Am avut parte de o experiență plăcută, în urma căreia am dobândit cunoștințe noi și am descoperit aptitudini pe care nici nu credeam că le posed, am întâlnit oameni demni de admiraţie, de la care am învățat multe şi care au reușit să-mi arate frumusețea muncii din acest sector.Ca și puncte tari ale stagiului de practică pot să menționez mediul deschis și prietenos al organizaţiei, flexibilitatea şi experiența vastă a echipei, fapt ce a sporit șansele mele de a dobândi cunoștințe și aptitudini noi.Personal, sunt de părere că aceste stagii de practică sunt organizate foarte profesionist și sunt de folos oricărui student.”

Narcis-Teodor NIȚĂ
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul III
 

„Pentru mine, experiența pe care am acumulat-o în cadrul perioadei de practică a fost foarte benefică. Pe lângă faptul ca am dobândit noi cunoștințe cu privire la procesul prin care trece hârtia până a deveni pungă, sacoșă sau chiar sac, am socializat extrem de bine cu tutorele nostru de practică. Am apreciat foarte mult și disponibilitatea persoanelor care lucrează în cadrul S.C. BARLETA S.R.L., un colectiv sociabil și gata oricând să îți explice orice nedumerire.Consider că un astfel de stagiu de practică este foarte util pentru studenți, ajutându-i să-și îmbogățească cunoștințele, să cunoască un mediu real de lucru și să cunoască oameni noi. A fost o experiență plăcută și cu siguranță voi reveni.”

Bianca-Cosmina NEAGU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul II
 
„Pe parcursul desfășurării stagiului de practică la S.C. BARLETA S.R.L. în cadrul proiectului „PRO-PRACTICA”, am avut oportunitatea să înțeleg un proces tehnologic ce părea complex la o primă abordare, de a afla ce reprezintă un loc de muncă și care sunt așteptările firmei față de un angajat. Consider că un astfel de stagiu este foarte util pentru un student, deoarece, astfel, acesta reușește să câștige experiență, să învețe lucruri noi și importante și are posibilitatea să-și dezvolte competențele profesionale. Vreau sa menționez că am reușit să acumulez informații despre modul de funcționare al unei firme și am făcut cunoștință cu persoane cu un caracter puternic și viziuni interesante, care m-au făcut să iau în considerare posibilitatea de a face parte dintr-o astfel de firmă.”
 
Mihaela-Daniela DOGARU (BULAI)
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Biochimică (nivel licență), anul II
 
„Importanţa și atractivitatea unui astfel de stagiu constă în însușirea și dezvoltarea unor abilități profesionale aplicate, precum munca în echipă sau managementul de proiect, șansa de a câștiga experiența profesională reală și, la final, de a obține un loc de muncă permanent în domeniul de lucru ales. Sunt destul de mulți angajatori, destule companii cu renume care întind o mână de ajutor tinerilor, dându-le șansa de a începe de undeva, de a învăţa direct de la specialiști. Stagiul de practică la Barleta în cadrul proiectului PRO-PRACTICA este rodul unei astfel de inițiative, cale prin care vrem sa mulțumim echipei de conducere și tutorilor care au fost alături de noi. Experienţa acumulată de-a lungul unui astfel de stagiu este foarte importantă, mai ales că în zilele noastre contează mai mult experiența decât nenumăratele diplome sau cursuri la care am participat. Cei mai mulți angajatori caută oameni cu experienţă sau cel puțin dispuși să înveţe și să acumuleze cât mai multe informații într-un timp cât mai scurt. Studenții participanți la un stagiu de practică au nenumărate avantaje: interacțiunea cu profesioniști în domeniu, posibilitatea de a participa la training-uri și sesiuni de formare teoretică și practică, lucrul în cadrul unor echipe competitive, precum și orientarea către rezultate. A fost o experienţă plăcută, din care am avut multe de învăţat. Sunt de părere că stagiul de practică la Barleta în cadrul proiectului mi-a oferit posibilitatea de a mă integra într-o echipă şi de a-mi testa propriile aptitudini, şi, în plus, un stagiu de practică ca şi acesta este binevenit în CV, în vederea unui posibil job. Sunt sigur că nu sunt singurul care trece prin etapa ”lipsei de experienţă din CV”. Acest stagiu de practică va aduce un bonus. În concluzie, îmi pare bine că am aplicat la acest stagiu de practică şi aş face-o de fiecare data. MULȚUMESC!” 
 
Iosif-Gabriel HODEA
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul III
 
„Perioada stagiului de practică în cadrul S.C. Barleta S.R.L. a fost benefică pentru mine din mai multe puncte de vedere. Astfel am putut lua contact direct cu mediul de lucru dintr-o fabrică unde nu doar am aplicat cunoştinţele teoretice dobândite în cadrul cursurilor dar am dobândit și noi cunoştinţe. Acest proiect mi-a oferit șansa de a face parte dintr-o echipa comunicativă, deschisă care m-a ajutat pe parcursul acestui stagiu. De asemenea, consider că studenţii ar trebui să se implice în orice activitate care are legătură cu studiile pe care le urmează, pentru a avea la început de carieră o perspectivă mai amplă şi convingeri puternice că urmează calea pe care şi-o doresc cu adevărat.”
 
Loredana-Elena OJOG (BĂISAN)
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Biochimică (nivel licență), anul II
 
„În cele 90 de ore de practică am avut ocazia să înțeleg cum funcționează și cum decurge circuitul de la materia primă la produs finit. Perioada de practică a fost o experiență plăcută și utilă pentru mine. Am apreciat disponibilitatea persoanelor care ne-au explicat cum funcționează fiecare utilaj și am observat câtă muncă se depune pentru a scoate pe piață un produs de calitate. În timpul practicii m-am simțit ca un angajat al fabricii, fiind prezentă la diferite activități care ajutau la îndeplinirea scopului: un ambalaj perfect. Mă bucur că m-am înscris în acest proiect și cu siguranță aș repeta experiența!”
 
Mădălina Alina HANU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Știința și Ingineria Produselor Alimentare Ecologice (nivel master), anul I
 
„Inițiativa de a desfășura proiectul de stagii de practică la S.C. BARLETA S.R.L. a avut un impact foarte bun asupra mea, deoarece îmi dau seama ce profesie doresc să urmez pe viitor și să fac primii pași în această direcție. Pentru mine, faptul că mi s-a dat o asemenea șansă de a desfășura activități în firmă, a reprezentat o experiență extraordinară. Consider că acesta este una dintre cele mai bune metode de dezvoltare atât pe plan profesional, cât și personal. De-a lungul practicii, mi-am îmbunătățit capacitatea de adaptare la cerințele unui loc de muncă prin dezvoltarea aptitudinilor. Am apreciat foarte mult disponibilitatea şi amabilitatea persoanelor care m-au instruit pe tot parcursul stagiului de practică. Deși, recunosc că mi-a fost puțin teamă la început, colegii de muncă au fost foarte drăguți și m-au ajutat, atât să mă integrez în echipă cât și în ceea ce privea activitățile mele zilnice. Experiența acumulată de-a lungul stagiului, pentru mine, a fost foarte importantă, deoarece am avut șansa de a câștiga experiență profesională reală, fiind primul loc în care am intrat în contact cu o întreprindere.”
 
Florentina-Cornelia IGNAT
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul II
 
„Activităţile pe care le-am derulat în timpul stagiului de practică la BARLETA au fost pentru mine o experiență venită la momentul propice, ajutându-mă, în special, să înţeleg mai bine noţiunile dobândite în facultate, să dezvolt noi cunoştinţe şi aptitudini. Pe tot parcursul acestui stagiu am fost colaborat în permanență cu tutorii de practică și supervizorul de practică care m-au asistat atent şi profesionist îndrumat.”
 
Gheorghe PASCAL
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Echipamente pentru Procese Industriale (nivel licență), anul III
 
„Pentru mine, participarea la această practică, în cadrul proiectului PRO-PRACTICA, a fost o mare oportunitate deoarece am avut posibilitatea să învăț multe lucruri. Mă bucur și de faptul că astfel am avut posibilitatea de a întâlni persoane pasionate de la care am avut multe de descoperit. Consider că am reușit să îmi îmbunătățesc și să îmi dezvolt abilitățile pentru un viitor job. Aș mai repeta cu mare drag această experiență!”
Delia VINGHEAC
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Biochimică (nivel licență), anul II

 

„Deoarece există anumite diferenţe între abordarea teoretică şi cea practică, consider că stagiile sunt foarte importante pentru orice student, acesta reușind să observe cu adevărat activitatea unei firme și să afle ce reprezintă un loc de muncă și care sunt așteptările firmei faţă de un angajat. Stagiul de practică desfășurat în cadrul firmei BARLETA, mi-a oferit posibilitatea să învăț multe lucruri noi și să-mi dezvolt competențele profesionale.”
 
Valentin BIBIRE
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Echipamente pentru Procese Industriale (nivel licență), anul III
 
 
„Stagiul de practică desfășurat în cadrul proiectului “PRO-PRACTICA” mi-a plăcut pentru că domeniul în care mi-am desfăşurat stagiul este unul dinamic, cu activități diversificate. Am avut ocazia să lucrez cu profesionişti care ne-au îndrumat și ajutat. Activitatea desfășurată pe parcursul stagiului de practică mi-a permis să îmi dezvolt cunoştinţele şi abilităţile de relaţionare şi adaptare.”
Bogdan-Ionuț MĂGIRESCU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Echipamente pentru Procese Industriale (nivel licență), anul III
 

 
„Pe parcursul desfășurării stagiului de practică în cadrul companiei S.C. BARLETA S.R.L., am avut ocazia de a cunoaște oameni minunați (coordonatori, tutori) care ne-au sprijinit de fiecare dată când am întâmpinat neclarități. Aflându-mă la nivel de masterand, m-am bucurat pentru că am putut participa la astfel de activități care ne pot deschide porțile pentru o carieră demnă de urmat. Ceea ce m-a încântat foarte mult a fost faptul că am reușit să învăț cum funcționează fiecare utilaj și cât efort se depune pentru a realiza atât de multe produse finite. Sarcinile pe care le-am avut de îndeplinit dar și industria din cadrul SC. BARLETA SRL., au reprezentat o noutate, neștiind că se ascund atât de multe lucruri frumoase. Recomand tuturor studenților să încerce această experiență pentru că vor acumula foarte multe informații folositoare pentru o carieră de inginer.”
 
Ioana-Mădălina MIRON
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Știința și Ingineria Produselor Alimentare Ecologice (nivel master), anul I

 

„Din primul moment în care ni s-a spus că vom face practică am fost încântată. Mă așteptam să cunosc persoane noi, să fac parte dintr-o comunitate, să învăț lucruri noi și să mă dezvolt pe plan profesional. Stagiul de practica în cadrul firmei S.C. BARLETA S.R.L., efectuat atât la firmă cât și în mediul online, m-a ajutat să înțeleg cum decurge un procedeu de fabricare și cum se lucrează într-o comunitate. Am întâlnit persoane călduroase și dornice de a împărtăși cunoștințele acumulate până în prezent, cu unele noi. Consider că acest stagiu a fost foarte util deoarece am avut ocazia să asistam la procedee și să vedem pașii parcurși de un produs de la stadiul de materie primă, până la produsul finit. Recomand oricui să participe la acest tip de proiecte deoarece ajută extrem de mult la dezvoltarea proprie.”

Elena CREANGĂ-POPA
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Industrială (nivel licență), anul II

 

„Pe parcursul stagiu de practică efectuat în cadrul proiectului PRO-PRACTICA am aprofundat ideea că "Ingineria este arta profesională a aplicării științei pentru transformarea optimă a resurselor naturale în beneficiul omului" în toate domeniile sale. În timpul practicii am cunoscut oameni dedicați, cu o viziune frumoasă asupra viitorului și dornici de a împărtăși cu noi din experiențele lor. Mă bucur că am avut ocazia de a descoperi tehnologia utilizată la Barleta, utilajele, materii prime și tipurile de produse rezultate. Practica desfășurată online a fost o experiență nouă pentru toți, dar a fost plăcută deoarece îndrumătorii au dat dovadă de răbdare și ne-au răspuns la toate curiozitățile avute. Nu pot decât să mulțumesc pentru această experiență și să sper ca viitorul ne va întâmpina frumos dându-ne tuturor posibilitatea de a practica meseria de Inginer, și de a descoperi orizonturi noi!"

Gabriela FERCU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Chimia Moleculelor Bioactive (nivel master), anul II


„Desfășurarea stagiului de practică în cadrul firmei SC BARLETA SRL, a fost o adevărată descoperire. Am avut ocazia de a vedea în realitate mediul real de lucru, am participat la activitățile care se desfășoară în această companie în cadrul unității de producție și am înțeles mai bine care sunt cerințele unui angajator. Am avut parte de o experiență plăcută, în urma căreia am dobândit cunoștințe noi. Ca și puncte tari ale stagiului de practică pot să menționez mediul deschis și prietenos al organizației, utilajele, mașinile noi și foarte performante… și echipa de la care am dobândit cunoștințe noi și interesante. Personal, sunt de părere că aceste stagii de practică sunt o adevărată oportunitate pentru oricare student, indiferent de specializare sau an de studii.”

Lidia Diana COPOȚ
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Industrială (nivel licență), anul II


„Stagiul de practică din cadrul S.C. Barleta S.R.L. a reprezentat o oportunitate pentru mine, deoarece se știe că această firmă este recunoscută ca fiind printre cei mai mari producători de pungi de hârtie de pe tot continentul. Având în vedere că în fabrică sunt 15 utilaje de confecționat ambalaje de hârtie și 3 tipografii, una dintre ele având capacitatea de imprimare în 8 culori, această experiență nouă pentru mine m-a ajutat să înțeleg procesul tehnologic și am acumulat informații foarte interesante legate de materia primă și de produsul finit.”

Georgiana VARGA
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Chimia Moleculelor Bioactive (nivel master), anul I„În cele 90 de ore de practica în cadrul S.C. Barleta S.R.L. am descoperit utilaje și materiale pe care nu le-am mai întâlnit până acum, la început neștiind că există o astfel de firmă chiar în orașul nostru. Încă din prima zi de practică când ni s-a prezentat firma am descoperit lucruri frumoase, aici am văzut pentru prima dată cum este prelucrată hârtia și cum este într-o firmă adevărată. Experiența acumulată este foarte benefică și am realizat cat de mult contează reciclarea și protejarea mediului. Cel mai mult m-a surprins disponibilitatea personalului, deoarece a răspuns la orice întrebare și au fost foarte deschiși și prietenoși.
Mă bucur ca am avut aceasta posibilitate să fac stagiu de practică la Barleta, și consider că orice student trebuie să aibă aceasta posibilitate. Este o ocazie unică și o experiența minunată.”

Andreea-Monica BALAN-COCHIOR
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul II

„Stagiul de practică efectuat în cadrul S.C. Barleta S.R.L. a reprezentat un pas foarte important în dezvoltarea profesională deoarece am acumulat multe informații în domeniul tehnic. Consider că participarea la un astfel de stagiu este benefică oricărui student aflat la început de drum deoarece S.C. BARLETA S.R.L. are un colectiv sociabil și pregătit oricând să ofere numeroase informații pentru a nu exista nelămuriri. Recomand participarea în proiectul “Pro-Practica” deoarece te ajută să te cunoști mai bine, să iți dezvolți competențele profesionale și ai posibilitatea de a lucra cu profesioniști care iți vor trezi interesul în acest domeniu.”


Bianca-Elena HLIBOCEANU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Știința și Ingineria Produselor Alimentare Ecologice (nivel master), anul I

„Perioada stagiului de practică în cadrul S.C. Barleta S.R.L. a fost benefică pentru mine deoarece am putut lua contact direct cu mediul de lucru dintr-o fabrică unde nu doar am aplicat cunoștințele teoretice dobândite în cadrul cursurilor dar am dobândit și noi cunoștințe. Acest proiect mi-a oferit șansa de a face parte dintr-o echipa comunicativă, deschisă.”

Alexandru COSTACHE
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Industrială (nivel licență), anul II

 

„Stagiul de practică efectuat în cadrul proiectului PRO-PRACTICA la BARLETA a fost o experiență nouă și minunată, pe care nu am trăit-o pana acum. Am învățat cum se fabrică ambalajele din hârtie, cu ajutorul diferitelor mașinării după un traseu tehnologic foarte bine pus la punct. Echipa a fost foarte comunicativă cu noi și ne-au adus la cunoștință tot ce am aveam nevoie să știm. Am acumulat multe informații referitoare la modul de funcționare a unor echipamente și utilaje. Îndrumătorii de practică au avut foarte multă răbdare pentru a ne explica absolut tot ce se desfășoară în această fabrică, învățându-ne ce înseamnă munca în echipă. Consider că un astfel de stagiu de practică este foarte important și util pentru noi – studenții, deoarece acesta poate fi o experiență care să ne ajute în viitor la locul de muncă. În concluzie, sunt foarte fericită că am avut oportunitatea de a participa la un astfel de stagiu de practică deoarece am învățat foarte multe lucruri benefice viitorului meu și m-a format într-un mod pozitiv.”

Ramona Elena PAȘCU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Chimia Moleculelor Bioactive (nivel master), anul II

 

„În urma desfășurării activității de practică la Barleta am deprins cunoștințe în vederea prelucrării hârtiei și folosirea acesteia în confecționarea ambalajelor din hârtie. În aceasta perioadă m-am familiarizat cu linia de producție și cu activitatea desfășurată în aceasta fabrică. Am ,,cules’’ informații despre fiecare utilaj și am văzut la ce este întrebuințat. Prin urmare această activitate de practică pentru mine a fost un succes, din punct de vedere al informațiilor dobândite cu ajutorul tutorilor de practică.”

Elena-Petronela BÎZGAN
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul II

„Stagiul de practică S.C. BARLETA S.R.L. a avut scopul de a ne oferi o experiență unică, în primul rând pentru că am cunoscut oameni frumoși, iar în al doilea rând pentru că am aflat lucruri noi și interesante, necesare în cariera noastră de inginer, indiferent de tipul de inginerie. Am înțeles că pentru fabricarea ambalajelor de hârtie, este nevoie de multă muncă și multe ore petrecute în jurul utilajelor. Ne-a ajutat să înțelegem pe viu cum funcționează utilajele/mașinile, fiind martorii mai multor șiruri de procese adevărate, nu doar teoretice. Sunt sigură că experiența dobândită mă va ajuta în cariera pe care vreau să o urmez.”

Andreea-Ionela TIRON
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Chimia Moleculelor Bioactive (nivel master), anul II

 

II. Curs Antreprenoriat

 

„În opinia mea, cursul de antreprenoriat din cadrul proiectului „PRO-PRACTICA” a fost unul foarte educativ. La acest curs am învățat cum pot porni o afacere de unul singur, care sunt cerințele necesare deschiderii unei afaceri și toate avantajele și dezavantajele înființării unei firme. Înainte de parcurgerea acestui curs, nu cunoșteam toate informațiile necesare pentru deschiderea unei afaceri și totodată nici riscurile acesteia, dar acum totul este mult mai clar. Totodată, acest curs mi-a furnizat și informațiile necesare pe partea legislativă. Acum sunt conștient și de această parte legislativă care trebuie studiată și luată în serios înainte de deschiderea unei întreprinderi. În concluzie, acest curs m-a ajutat să mă dezvolt pe partea profesională, furnizându-mi informații foarte utile pentru viitorul apropiat.”

Alexandru CREŢU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Știința și Ingineria Produselor Alimentare Ecologice (nivel master), anul I

 

„Consider că drumul către inovație începe prin punerea în comun a mai multor idei creative, din cât mai mute domenii, pentru că la final, să rezulte tot ceea ce este mai bun. Astfel, cursul de antreprenoriat din cadrul proiectului “PRO-PRACTICĂ” a reprezentat pentru participanți o resursă extraordinară de cunoaștere, ce a oferit informații benefice referitoare la mediul antreprenorial din România, prin punerea directă în contact cu această ramură. Mai mult decât atât, consider că etapele din cadrul cursului ne-au înzestrat cu o serie de competențe din zona managementului, cât și din cea de contact și networking, fiind mult mai benefic decât am fi crezut, astfel că nu regretăm implicarea în acest proiect, deoarece am beneficiat de multe informații folositoare.”

Andreea-Mihaela DINU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul III

 

„Prin participarea în cadrul Proiectului „PRO – PRACTICA” la cursul de formare profesională – Competențe Antreprenoriale, am învățat ceea ce înseamnă antreprenoriat, capital și cum să-ți înființezi propria afacere. Astfel am avut posibilitatea să-mi reamintesc informațiile primite în timpul liceului și să asimilez noi cunoștinte legate de acest domeniu. În plus, ni s-a oferit consultanță în cazul care vrem să ne înființăm propria afacere după terminarea anilor de studii.”

Andrei BERENDEA
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul II

 

„Din punctul meu de vedere, cursul de antreprenoriat din cadrul proiectului „PRO – PRACTICA” este foarte util pentru noi - studenții, având ca scop formarea noastră în vederea lansării unei afaceri. De-a lungul celor 40 de ore de curs am primit multe informații utile. De asemenea, modul de predare a domnul profesor ne-a atras la curs. Planul de afaceri întocmit la finele cursului de antreprenoriat a ieșit destul de bine și sunt mândră de acest lucru. Consider că, pe viitor, planul de afacere întocmit de fiecare dintre noi, cu eventuale completări, ar putea fi folosit la deschiderea propriei afaceri. Sunt foarte încântată de acest curs și de toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului „PRO – PRACTICA”, mai ales ca îmi sunt de folos și cu siguranță voi aplica multe din cele învățate acum.”

Maria PAȘCANU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Biochimică (nivel licență), anul II

 

„În urma frecventării în cadrul proiectului „Parteneriat pentru stagii de practică – Primul pas pentru o carieră în industria alimentară” a cursului de formare profesională – Competențe Antreprenoriale am aflat noi termeni, noi cunoștințe care țin de domeniul Managementului și Antreprenoriatului. Am învățat de la ce începe, cum se scrie și cum se gândește inițierea unui plan de afaceri și care sunt pașii de creare și de dezvoltare a unei afaceri. Pentru mine a fost o experiență nouă, din care am acumulat cunoștințele de bază ale antreprenoriatului. Dacă aș dori să îmi deschid o afacere aș ști cu ce să încep, cum să analizez piața și care este segmentul pe care aș putea să mă extind.”

Mihail VÎNAGĂ
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul III

 

„În opinia mea, cursul de antreprenoriat efectuat în cursul lunii noiembrie 2019 în cadrul proiectului „PRO – PRACTICA” a fost unul constructiv. La acest curs am avut multe de învățat, ba chiar a fost avut o influență bună, ajutându-mă să îmi adaptez ideea de a îmi deschide propria firma la care visez.”

Petruța VASILACHI
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul III

 

„Din punctul meu de vedere, participarea la cursul de competențe antreprenoriale din cadrul proiectului “PRO – PRACTICA" a fost o experiență benefică prin care am învățat noi cunoștințe care țin de domeniul antreprenoriatului și care ne-a oferit noi oportunități pentru viitor. În cadrul cursului am aflat cum se întocmește un plan de afaceri și care sunt pașii pentru înființarea și dezvoltarea unei afaceri.”

Loredana-Elena BĂISAN (OJOG)
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Biochimică (nivel licență), anul III

 

„Cursul de formare profesională – Competențe Antreprenoriale la care am participat în luna noiembrie 2019, în cadrul Proiectului „PRO – PRACTICA”, a fost unul interactiv, fiind prezentate informații foarte utile mai ales pentru cei care doresc să-și deschidă o afacere și nu știu cu ce anume să înceapă. Cursul a fost construit cu informații de actualitate, a fost concis, și explicat într-o manieră de a fi înțeles de toată lumea. Comunicarea a fost una excelentă, am avut răspunsuri la toate nelămuririle. Consider că cei care au venit cu ideea organizării acestui curs doresc să încurajeze tinerii să exceleze pe plan profesional, și totodată să facă ceva în țara noastră, pentru că știm că și aici se poate. Îndemn toți tinerii să profite de aceste ocazii de a participa la cursuri de antreprenoriat, deoarece ele te dezvoltă intelectual, te învață pas cu pas cum să-ți deschizi o afacere și cum poți să o menții pe piață.”

Francisca-Bianca BURCĂ
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Știința și Ingineria Produselor Alimentare Ecologice (nivel master), anul II

 

„În cadrul proiectului „PRO – PRACTICA” am participat la cursul de formare profesională – Competențe Antreprenoriale, unde am învățat cum să ne înființăm propria afacere prin realizarea unui plan de afaceri bine gândit și am învățat ce înseamnă antreprenoriatul. Am rămas cu multe idei de pus în practică, pe lângă faptul că am primit promisiunea de a fi sprijiniți în cazul în care vom dori să ne deschidem propria afacere.”

Radu MARIN
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul III

 

„Consider că prin participarea la cursul de antreprenoriat din cadrul proiectului “PRO-PRACTICA" am acumulat noi cunoștințe despre ceea ce înseamnă antreprenoriat și cum să îți înființezi propria afacere. Domnul profesor a știut cum să facă acest curs mai atractiv pentru noi și îi sunt recunoscătoare pentru noile informații acumulate. Acest curs îmi va fi foarte util deoarece consider că planul de afaceri pe care l-am întocmit la finalul cursului este un foarte bun punct de plecare pentru înființarea propriei mele afaceri.”

Delia-Vasilica VINGHEAC
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Biochimică (nivel licență), anul III

 

„Mă bucur că am avut şansa de a participa la acest curs de formare profesională – Competențe Antreprenoriale în cadrul proiectului „Parteneriat pentru stagii de practică – Primul pas pentru o carieră în industria alimentară”. Pentru mine, acest curs a reprezentat o experiență nouă, din care am acumulat cunoștințele de bază ale antreprenoriatului (noțiuni precum antreprenoriat, capital, cum să-ți înființezi propria afacere, …). În cazul care îmi voi înființa propria afacere, cu siguranță nu voi ezita să apelez la consultanță oferită de formatorul de competențe antreprenoriale.”

Magdalena-Adelina VLAD
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul III

 

„Pentru mine, cursul de antreprenoriat în cadrul Proiectului „PRO – PRACTICA” a fost foarte benefic, am cules câte o nouă informație în fiecare oră de curs ceea ce mi-a permis să îmi pun cap la cap ideile și de ce nu, să mă gândesc la crearea propriei afacere.”

Bianca-Cosmina NEAGU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul III

 

„Din punctul meu de vedere, participarea la cursul de competențe antreprenoriale din cadrul proiectului „PRO-PRACTICA” a fost o experiență benefică deoarece mi-am consolidat informațiile pe care le aveam și mi-a permis să asimilez unele noi cunoștințe legate de domeniul antreprenoriatului.”

Carmen-Maria ARON
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul IV

 

„Am fost încântată să descopăr că proiectul PRO-PRACTICA facilitează dobândirea de noi competențe cum sunt cele antreprenoriale. Consider că prin participarea în luna noiembrie la cursul de antreprenoriat am acumulat informații cu privire la crearea și dezvoltarea unei afaceri. Domnul profesor a fost foarte răbdător cu noi, învățându-ne cum se întocmește un plan de afaceri, care sunt punctele tare și punctele slabe a unei afaceri etc.”

Florentina-Cornelia IGNAT
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul III
 

 
„Am fost încântat să descopăr că proiectul PRO-PRACTICA facilitează dobândirea de noi competențe cum sunt cele antreprenoriale. Consider că prin participarea la cursul de antreprenoriat am ocazia să acumulez informații cu privire la crearea și dezvoltarea unei afaceri. Domnul profesor a știut cum să facă acest curs mai atractiv pentru noi și a fost foarte răbdător, învățându-ne cum se întocmește un plan de afaceri, ne-a spus care sunt punctele tari și punctele slabe ale unei afaceri, cum să ne deschidem o afacere și să o organizăm pentru a evita falimentul în scurt timp.”

Alexandru COSTACHE
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Industrială (nivel licență), anul II


„Cursul de Competențe Antreprenoriale din cadrul Proiectului "PRO-PRACTICA" a însemnat pentru mine o oportunitate de a reînnoi sau de a mai dobândi noi informații în ceea ce privește mediul de afaceri. Domnul profesor a avut răbdarea necesară de a ne răspunde fiecăruia atunci când am avut vreo nelămurire, îndrumându-ne în crearea propriului nostru plan de afaceri.”

Ema-Ancuța SANSU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Chimia Moleculelor Bioactive (nivel master), anul I

 

„În opinia mea, competențele antreprenoriale sunt utile oricărui student din orice domeniu, în vederea deschiderii unei afaceri. Pentru mine aceste competențe au însemnat foarte mult, am învățat cum se întocmește un plan de afaceri, care sunt pașii pentru a deschide o afacere și am înțeles ce oportunității avem prin dobândirea acestor competențe. Când va fi cazul, cu siguranță voi pune în aplicare cele învățate în cadrul acestui curs.”

Andreea-Ionela TIRON
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Chimia Moleculelor Bioactive (nivel master), anul II„Din punctul meu de vedere, cursul de antreprenoriat pe care l-am realizat în cadrul proiectului "Pro-Practică", mi-a fost de ajutor, informațiile fiind foarte bine explicate și domnul profesor amabil. Înainte de acest curs nu mă gândeam la ideea de a avea firma mea, dar acum privesc totul din alta perspectivă. Consider că acest curs reprezintă startul în viața de antreprenor.”

Elena-Diana ANDRIEȘ
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul II


„Din punctul meu de vedere, participarea la cursul de competențe antreprenoriale din cadrul proiectului „PRO-PRACTICA” a fost o experiență benefică deoarece am dezvoltat foarte multe competențe profesionale și am aflat despre diversele strategii de concurență din piața muncii care mă vor ajuta pe tot parcursul vieții. Și nu în ultimul rând am realizat, pentru moment doar teoretic, prima mea afacere de la zero!”


Lidia Diana COPOȚ
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Industrială (nivel licență), anul II

„De la acest curs am învățat cum trebuie să îmi întemeiez o afacere. În urma orelor de curs și aplicații am început să pun pe picioare primul meu plan în vederea unei afaceri proprii. Pe parcursul activității am înțeles toți pași care necesită urmați în vederea unei afaceri de succes. Toate informațiile privind elaborarea planului de afaceri mi-au fost foarte clare datorită formatorului, iar pe viitor consider că voi reuși să-mi deschid o afacere cunoscând acești pași.”

Elena-Petronela BÎZGAN
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul II

„Pentru mine, ca și student la nivel de master, cursul de antreprenoriat din cadrul proiectului “PRO-PRACTICA” a reprezentat debutul în dobândirea unor abilități de bun antreprenor. Am reușit foarte bine să îmi creionez ideile viitoarei mele afaceri datorită formatorului care ne-a învățat cum să gândim, identificăm și în final să dezvoltăm planul de afaceri. Îi mulțumesc domnului profesor că a reușit să facă din cursurile online o reală plăcere de a-l asculta indiferent unde ne aflam.
Îndemn fiecare student să profite de astfel de ocazii care li se oferă și să participe la cursuri de antreprenoriat deoarece se pot dezvolta ca și persoană însă pot învăța informații benefice în viața de zi cu zi..”

Ioana-Mădălina MIRON
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Știința și Ingineria Produselor Alimentare Ecologice (nivel master), anul I