”Engineer - a successful entrepreneur (EngSE)” este un proiect derulat în cadrul programului Universitatea Antreprenorială, finanțat de către Romanian-American Foundation.

Proiectul a fost obținut în cadrul sesiunii de mini-granturi proiecte antreprenoriale în universități. Beneficiari sunt studenții Facultății de Inginerie, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău.

Universitatea Antreprenorială are ca scop sprijinirea universităților în dezvoltarea abordărilor antreprenoriale și intraprenoriale, la nivel de management, în relație cu comunitatea de business, precum și a educației antreprenoriale și pregătirii dinamice a studenților pentru piața muncii.

În perioada iunie-noiembrie 2022, sunt vizate diferite activități, implicând atât studenți, cât și profesori și consultanți voluntari din comunitatea de afaceri: traininguri și workshop-uri pe teme de antreprenoriat și teme conexe (design thinking, business model canvas, marketing, vânzări, inovație, tehnologie, finanțe, pitch, transfer tehnologic etc.), cursuri și resurse practice de antreprenoriat adaptate specializărilor la care învață studenții, competiții de planuri de afaceri/pilot de business și mentorat pentru start-up-uri create de studenți, sesiuni cu antreprenori de succes, componente de evaluare a abilităților antreprenoriale și de carieră ale studenților.

Mai multe informații pot fi analizate pe site-ul:

https://www.jaromania.org/noutati/10-proiecte-de-educatie-antreprenoriala-vor-fi-implementate-in-9-universitati-din-tara-cu-sprijinul-romanian-american-foundation