Știri și evenimente

Campionatul Naţional Universitar de Volei Feminin - 12-14 mai 2023

afis a2 campionat voleiVă aducem la cunoştinţă faptul că Ministerul Educaţiei, prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii, organizează, în perioada 12-14 mai 2023, la Bacău, Campionatul Naţional Universitar de Volei Feminin. La această competiție vor participa cele mai bune 8 echipe universitare de volei feminin din țara noastră. Ele vor lupta pentru titlul de campioană națională universitară pentru anul 2023.

Campionatul Naţional Universitar de Înot - 28-29 aprilie 2023

339315368 1219875955568938 1270896289534242850 nVă aducem la cunoştinţă faptul că Ministerul Educaţiei, prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii, organizează, în perioada 28-29 aprilie 2023, la Bacău, Campionatul Naţional Universitar de Inot. La această competiție vor fi desemnați campionii naționali universitari din anul 2023.

 

IN MEMORIAM PROFESOR MÂRZA DĂNILĂ DĂNUȚ NICU

MARZA

Încă un membru al familiei FSMSS Bacău a decis să se alăture lui Dumnezeu! Drum bun dle profesor univ.dr. Mârza Dănilă Dănuț Nicu!

S-a născut la 08 februarie 1954. In localitatea Fălticeni, jud. Suceava.

Primele clase ale ciclului primar le-a urmat la Școala Generală din Liteni și Școala Generală din Găinești (clasele I-II), continuând apoi cu ultimele clase ale ciclului primar și ciclul gimnazial în întregime la Școala Generală nr. 2 din Fălticeni (clasele III-VIII).

Studiile liceale, începute la Liceul Teoretic nr. 2 din Fălticeni, Jud. Suceava (clasele IX-XI 1969-1971) le-a finalizat la Liceul „Mihai Eminescu” din Iași (clasele XI-XII, 1971-1973).

Urmând traseul educațional ce se impunea pentru un tânăr în continua formare, a absolvit ca șef de promoție (1976-1979) cursurile Secției de Educație Fizică și Sport din cadrul Institutului Pedagogic Bacău, iar în 1982 și-a susținut definitivarea în învățământ la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Citește mai departe...

afis campionate univ

În atenția studenților, cadrelor didactice și tuturor iubitorilor de activități sportive. Vă aducem la cunoştinţă faptul că Ministerul Educaţiei, prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii, organizează, în perioada 25-26 februarie 2023, la Bacău, Campionatul Naţional Universitar de Atletism - Sală. La această competiție vor fi desemnați primii campioni naționali universitari din anul 2023. Sunt asteptate delagații de studenți din 26 de centre universitare. INTRAREA LIBERĂ!

IN MEMORIAM PROFESOR Florin GRAPĂ

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău anunță, cu regret, trecerea la cele veșnice a domnului

Grapa1

.Prof.univ.dr. Florin GRAPĂ (1954-2022)

care a predat în perioada 1991-2022 în cadrul instituției de învățământ superior de stat, fiind un profesor dedicat în știința sportului, de care își amintesc, cu recunoștință și apreciere, colegii, colaboratorii și generații de absolvenți.

 

Citește mai departe...

CONFERINȚE ALE CENTRELOR DE CERCETARE FȘMSS

             Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății va organiza două evenimente științifice la nivelul centrelor de cercetare existente.

         Centrul de Cercetări pentru Performanță Umană (CCPU) va desfășura conferința cu tema Sisteme moderne de achiziții date și analiză în cercetarea parametrilor performanței umane”, susținută de Conf. univ. dr. Dan ZAHARIA-KEZDI, de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, în data de 11 noiembrie 2022, ora 11, Sala 323, Corpul D al Universității „Vasile Alecsandri”.

Invitatie conferinta CCPU

        Centrul de Excelență privind Cercetarea Interdisciplinară în domeniul Educației Fizice și Sportului (CECIDEFS) va desfășura conferința cu tema Dincolo de doping se poate obține marea performanță”, susținută de prof. dr. antrenor emerit Doina MELINTE, în data 5 decembrie 2022, ora 11, Sala 323, Corpul D al Universității „Vasile Alecsandri”.

Invitatie conferinta cci

          La evenimentele organizate vor participa, membrii centrelor de cercetare, cadre didactice și studenți ai Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății, invitați din domeniul de specialitate.

        Evenimentele se circumscriu unor serii ample de manifestări derulate în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2022-0208: ”Dezvoltarea capacităţii de cercetare a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău prin consolidarea infrastructurii, colaborare şi abordarea unor tematici multidisciplinare”.

Ciprian Tudosă

Documents

Felicitari Ciprian Tudosă !
Dacă nu am postat mai devreme un material despre tine și pentru tine, aceasta nu înseamnă că nu am fost, cu toții (cadre didactice, studenți, absolvenți – familia FSMSS Bacău), cu ”sufletul la gură” alături de tine, alături de coechipierul tău și alături de toți sportivii care au reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Aveam nevoie și de acordul tău! Iți mulțumim pentru răspunsul pozitiv.
S-au scris multe despre performanța ta (Argint la Jocurile Olimpice)! Nu vom insista noi aici!
Te felicităm sincer pentru că ai dovedit încă o dată ambiție și dorință pentru performanță și nu ai uitat de formarea ta intelectuală!
Pentru cei care citiți această postare, Ciprian Tudosă este absolvent al programului de studii ”Sport și performanță motrică” și student la programul de master ”Performanță sportivă”, ambele programe de studii în cadrul Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității ,,Vasile Alecsandri” din Bacău.
Să fii sănătos Ciprian!
Succes în atingerea altor vise ale tale!
Colectivul FSMSS Bacau

IN MEMORIAM PROF. GRIGORE OLTEANU

Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății anunță, cu regret, trecerea la cele veșnice a domnului Grigore OLTEANU (1940-2021), care a predat 25 de ani în cadrul instituției de învățământ superior de stat, fiind un profesor dedicat în știința sportului, precum și un mentor al C.S.U. „Știința” Bacău, de care își amintesc, cu recunoștință și apreciere, generații de absolvenți, precum și foștii colegi.

Prof. Grigore OLTEANU

Dumnezeu să-l odihnească în pace și liniște!