Despre Facultatea de Științe

 Festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024, la Facultatea de Științe va avea loc luni, 02 octombrie 2023, ora 12.00 în Amfiteatrul D225

Scurt tutorial Microsoft Teams

Îndrumarul studentului la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Facultatea de Științe, prin programele de studii universitare de licență și de masterat pe care le coordonează, pregătește viitori specialiști în domeniile Biologie, Matematică, Informatică și Știinţele educaţiei. Cercetarea ştiinţifică desfășurată de cadrele didactice de la Facultatea de Științe sprijină și completează activitatea didactică, constituind sursa dezvoltării şi a progresului educaţional.

Facultatea de Ştiinţe este organizată în 3 departamente: Departamentul de Biologie, Ecologie şi Protecţia Mediului, Departamentul de Matematică-Informatică şi Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic.

În cadrul Facultății de Științe funcționează atât programe de studii de licență cu durata de 3 ani și masterat cu durata de 2 ani, cât și alte forme de studii (postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă, de conversie profesională și alte tipuri de educație).

Domenii si programe de studii

     Programele de studii universitate de licență și masterat, relaţiile de cooperare națională și internaţională, activitatea de cercetare desfășurată de cadrele didactice arată că Facultatea de Științe încurajează creativitatea și aspirația către excelență, deține un mediu propice învățării de înaltă calitate care să permită formarea de buni specialiști în domeniile BIOLOGIE, MATEMATICĂ, INFORMATICĂ, ȘTIINȚE ALE EDUCAȚIEI.