Întâlniri cu absolvenţi ai Facultăţii de Ştiinţe - Informatică

(postat pe 30 Aprilie 2020, ora 13:38)

Gabor Eduard Eduard-Ciprian Gabor, absolvent de Informatică

Specializarea Informatică, urmată în cadrul Facultății de Științe, m-a inițiat în primii pași spre câteva dintre direcțiile cuprinse de domeniul IT, deschizându-mi apetitul pentru o mai vastă analiză și aprofundare a informațiilor specifice domeniului. În anul II am urmat un stagiu Erasmus pe specializarea IT Service Management la Universitatea Hanze din Groningen, Olanda, unde m-am familiarizat cu domeniul Software Testing and Quality Assurance (QA). După o experiență de 2 ani pe o poziție de QA Tester la Ness Tehnologies, lucrez în calitate de Quality Assurance / Test Automation Tester la Figshare, o companie multinațională ce își propune, cu ajutorul platformei dezvoltate, misiunea nobila de a încuraja cercetătorii și comunitățile științifice să publice datele și descoperirile rezultate din cercetările efectuate în cadrul programelor pe care aceste entități le desfașoară. Când nu sunt la birou, îmi impart timpul liber între alergări și competiții pe distanțe lungi, voluntariat sau discursuri și evenimente TEDx. 


Ionel Matei, absolvent de Informatică și master Informatică aplicată în Științe și Tehnologie
Lucrez în domeniul cadastrului, la o firmă privată de măsurători terestre. Ca absolvent de Informatică am învățat să utilizez foarte repede și eficient programe de prelucrare a datelor și am reușit să creez aplicații informatice utile în cadastru, precum și baze de date pentru o mai bună gestionare a lucrărilor și clienților. Faptul că în facultate am fost șef de grupă m-a ajutat pe mai departe să pot fi puntea de legatură dintre clienți și superiori, având bune abilități de comunicare, pe care la începutul facultății nu le dețineam.

Lidia Matei Lidia Matei, absolventă de Informatică
Am inceput cursurile Facultăţii de Ştiinţe, specializarea Informatică, cu o oarecare reticenţă deoarece, la momentul admiterii, nu aveam foarte multe cunoştiinţe cu privire la ce înseamnă domeniul IT, sau despre ce cunoştiinţe trebuie să deţii ca sa intri în domeniul IT. Cei 3 ani de facultate mi-au oferit baza necesară, şi nu numai pentru a putea profesa. În prezent sunt back-end developer la SC Softescu SA şi pot spune ca m-am integrat cu brio în ceea ce înseamnă munca de developer. În prezent continui pe drumul dezvoltării personale şi profesionale prin examene de certificare specifice tehnologiilor cu care lucrez, iar în curand voi urma un master tot în acest domeniu. Când nu fac ceva IT-related, citesc sau mai exersez cu instrumentele mele muzicale.

(postat pe 16 Mai 2020, ora 12:20

Tiberiu Bujor new Tiberiu Bujor, absolvent de Informatică, DevOps Engineer
Multă lume se așteaptă că, după ce termină o facultate, o să știe – în mod miraculos – tot ce e nevoie că să se angajeze pe un post bine plătit. Greșit! Facultatea o urmezi pentru a te motiva pe tine însuți să continui să faci ceea ce te pasionează.
Profesorii nu te pot învăţa niciodată totul. Tehnologiile se schimbă foarte des și e dificil să ții pasul cu toate.
Norocul nostru este că bazele rămân aceleași și profesorii explică suficient de bine încât să poți să-ți formezi propriile întrebări la care, dacă te motivezi nițel (+ câteva cărți de dezvoltare personală) ai timp trei ani să găsești răspunsuri.
Universitatea sprijină activ mobilităţile în afara țării și este chiar posibil ca în perioada studenţiei să mergi de mai multe ori în stagii Erasmus, în țări diferite.
Facultatea de Științe este unul dintre puținele locuri în care poți să faci parte dintr-o comunitate atât de prietenoasă și deschisă să te ajute.
Și, nu în ultimul rând, voluntariatul la Erasmus Student Network și Liga Studenţilor m-au ajutat să-mi fac prieteni și să devin mai sociabil.

(postat pe 16 Mai 2020, ora 12:20