1. Home foto litere

 Important1

DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR 2021-2022

 

Deschiderea anului universitar 2021-2022 va avea loc în data de 4 octombrie 2021, online, când studenții vor primi mesajul conducerii universității și al decanilor celor cinci facultăți. Materialele vor fi postate pe site-ul Universității, pe pagina de Facebook și pe panourile de publicitate cu tehnologie LED din cadrul Universității. La nivelul facultăților vor fi organizate întâlniri online, cu studenții din anul I, pentru a fi informați cu privire la: utilizarea platformei Microsoft Teams, structura Universității și a facultății, regulamentele și măsurile specifice SARS-COV-2 adoptate de către Universitate și oricare alte informații solicitate de studenții boboci.

În ședințele de Consiliu de Administrație și Birou Senat, s-a hotărât ca semestrul I al anului universitar 2021-2022 să se desfășoare în sistem hibrid modular, pe platforma Microsoft Teams, conform orarului stabilit. Aplicațiile practice vor fi predate teoretic în prima parte, lăsându-se partea strict aplicativă pentru ultimele 6 săptămâni ale semestrului I.

Începerea activităților cu prezență fizică se va stabili imediat ce rata de incidență înregistrată la nivel local va permite acest lucru.  

Având în vedere aspectele menționate, se precizează că în acest moment nu se impune cazarea studenților în căminele Universității.

Scurt tutorial Microsoft Teams

Indrumarul studentului la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

În atenția absolvenților din promoțiile 2019 și 2020

În vederea realizării on-line a anchetelor privind gradul de inserție pe piața muncii, absolvenții promoțiilor 2019 și 2020 (studii universitare de licență și master) sunt rugați să completeze următorul chestionaron-line:

CHESTIONAR INSERȚIA PE PIAȚA MUNCII

Pentru un acces mai facil la chestionar puteți instala din Google Play orice aplicație care facilitează citirea de QR coduri și după instalare deschideți aplicația, scanați codul de mai jos apoi veți fi direcționat către chestionar:

 

cod insertie

 

 

 DESPRE NOI
Continuând, Facultatea de Litere şi-a îmbogăţit constant oferta educaţională, adaptând-o cerinţelor şi dinamicii actuale. Alături de programele de studiu al limbilor şi literaturilor române şi străine (engleză şi franceză), au apărut, în ultimii ani, specializări noi, precum Traducere şi interpretare, Comunicare şi relaţii publice, la nivel de licenţă, precum şi noi programe de masterat, centrate pe dobândirea competenţelor de comunicare. Prin această diversificare, se oferă absolvenţilor şanse mult sporite de integrare pe piaţa muncii (profesori, traducători, interpreţi, lucrători în administraţia publică sau instituţiile europene etc.).

Încurajarea mobilităţii internaţionale prin numeroasele programe de tip ERASMUS existente, a altor tipuri de acorduri şi colaborări cu parteneri din străinătate este o cale importantă de a asigura calitatea pregătirii absolvenţilor de la Facultatea de Litere.

STRUCTURA

Toate cadrele didactice ale Facultăţii de Litere deţin titlul de doctor.

Toate programele de studii din facultate sunt acreditate. 

Facultatea are două departamente:

 • Departamentul de limbi şi literaturi străine (DLLS), cu două colective:
   • Limba şi literatura engleză; 
   • Limba şi literatura franceză.
 • Departamentul de limba şi literatura română şi ştiinţe ale comunicării (DLLRSC), cu două colective:
   • Limba şi literatura română;
   • Comunicare şi relaţii publice.

 

 

CONTACT

Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau, 

Facultatea de Litere, str. Spiru Haret, nr. 8, Bacău, 600114

Tel. / fax: 0234-588884 

Tel.: 0234-542411, int. 620 sau 617

www.ub.ro

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program Secretariat: Luni - Vineri, 13:00 - 15:00