Finalizarea proiectului MULTITRACES coordonat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Finalul anului 2022 coincide cu finalul proiectului MULTITRACES -Multidisciplinary training in circular economy and smart valorisation of the rural area for new business models http://multitraces.ub.ro, ce reunește universități din Grecia, Italia, Spania și România. Proiectul a fost coordonat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Pe lângă instituțiile de învățământ superior, Universitatea Politehnică din Torino, Universitatea Internațională Helenică din Kavala, Universitatea din Alicante și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, proiectul a implicat și parteneri din mediul economic: Agrindustria Teco, (Torino, Italia), Comunidad de Regantes de Pliego (Pliego, Spania), Alfa Wood (Larisa, Grecia) și Romagria (Bacău, Romnia). Proiectul urmărește formarea de specialiști în domeniul economiei circulare. Ultima întâlnire a partenerilor din 15-16 decembrie a anului curent a analizat produsele intelectuale ale proiectului, beneficiile aduse studenților și posibilitățile de continuare a activităților pe linia economiei circulare. În acest sens, partenerii din mediul economic participanți la întâlnire și-au exprimat interesul de a dezvolta noi parteneriate în vederea îmbunătățirii gradului de inserție a studenților în domeniul Economiei circulare. Totodată s-a subliniat rolul formator al instituțiilor de învățământ superior și necesitatea continuării efortului comun în vederea creării unui „hub” pentru economia circulară care să genereze noi direcții și perspective de lucru în acest domeniu.

IMG multi

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal