„Noaptea Cercetătorilor Europeni” la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

 

Dacă sunt condiții meteo nefavorabile, evenimentul va începe direct cu activitățile pe ateliere.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie și este un eveniment organizat în fiecare an, începând din anul 2005. A atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Vineri, 24 septembrie 2021, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău îşi deschide porţile pentru o nouă ediţie a evenimentului. Vă aşteptăm în Campusul Mărăşeşti, începând cu ora 17, dar şi în format online, pe data de 25 septembrie 2021, între orele 12:00 - 20:00. Transmisiunile se vor face direct pe pagina de Facebook a evenimentului și, așa cum ne-am obișnuit, cercetătorii și experimentele lor ne vor îmbogăți cultura și ne vor oferi momente unice.

La finalul atelierelor, în seara de 24 septembrie 2021, în sala AI1 va avea loc o tombolă cu premii pentru participanţii la eveniment. În acest an, au pregătit ateliere în cadrul evenimentului toate facultăţile Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, precum şi următorii expozanți: Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Bacău, Asociaţia Atelier Creativ-Recreativ Bacău și Liceul „Jacques M. Elias” Sascut. 

Încă de la prima ediție, care a avut loc în anul 2005, Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost un eveniment al inovației, care a adus știința mai aproape de oameni și i-a ajutat pe cei mici, dar și pe cei mari deopotrivă, să înțeleagă mai bine tainele vieţii, ale universului, a tot ceea ce ne înconjoară și să ia parte la experimente care mai de care mai inedite şi mai amuzante.

„Dorim să putem oferi publicului un eveniment frumos, cu interacţiune directă în câteva ateliere, dar să şi avem grijă de sănătatea celor dragi – ceea ce duce o altă parte din ateliere în mediul on line. Este foarte important să reușim în continuare să ajutam publicul să se apropie de știință, să o înțeleagă mai bine și să o îndrăgească, chiar și din confortul casei. Vrem să mulțumim partenerilor media care ne sprijină în fiecare an și care, astfel, promovează apetitul pentru știință și cercetare în rândul publicului”, au transmis organizatorii evenimentului de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Asemenea anilor trecuți, la Noaptea Cercetătorilor Europeni vor fi prezenți cercetători din numeroase institute de cercetare, universități și centre de inovare din peste 15 orașe din țară. Şi de data aceasta o parte dintre atelierele, prezentările și experimentele realizate de aceștia vor putea fi urmărite şi online, la nivel național.

Pentru detalii privind evenimentul la nivelul României accesaţi https://www.noapteacercetatorilor.eu/, iar pentru agenda evenimentului desfăşurat la Bacău accesaţi aici. (pdf)

afis NC

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal