Swimathon, ediţia a IV-a

Pe 8 decembrie are loc a patra ediție Swimathon Bacău,  evenimentul-maraton de fundraising, la Bazinul Olimpic de Înot, eveniment la care Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău este partener. Cu un mecanism testat și aprobat la nivel național, competiția sportivă este un pretext pentru inițiative sociale care să declanșeze interes și dincolo de sfera unor campanii umanitare clasice.

Swimathon este o platformă pe care se întâlnesc diverși actori sociali pentru a găsi soluții unor nevoi. Diferența însă o face înotul, competiția sportivă între amatori, luptători pentru un proiect.  Încurajați de susținători, aceștia transformă turele de bazin în donații, iar la finalul competiției câștigătorii sunt beneficiarii cauzelor. Fundația Comunitară Bacău, organizatorul evenimentului, acționează ca un liant între companii și beneficiari, între înotători și proiecte. În cele  trei ediții de până acum, Swimathon a angrenat peste 3300 de participanți, 32 de ONG-uri, 321 de înotători și 49 de echipe care au reușit să strângă peste 280.000 lei.

Lucrurile se mișcă. Dacă faci valuri!

Anul acesta au decis să facă valuri un număr de 8 cauze. Proiectul Conexiuni în sănătate își propune creșterea calității serviciului medical oferit pacienților prin îmbunătățirea comunicării personal medical-pacienţi.Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău susține proiectul 10+ (Atelierul performanței), prin care își propune să amenajeze o sală de festivități/un amfiteatru, unde ar putea găzdui festivități de premiere, simpozioane, întâlniri cu diverse personalități, lectorate cu părinții, dezbateri, cluburi. Tinerii voluntari Youthbankse implică cu proiectul Youthbank face valuri. Cunoscuți drept „cei mai tineri bancheri din România”, ei constituie, promovează și administrează transparent un fond special destinat finanțării și implementării proiectelor de către alţi liceeni. Asociația Inimă Caldă vrea să dezvolte o Cantină socială, oferind sprijin celor care au nevoie nu doar de o masă, ci și de cineva care să le reamintească faptul că întotdeauna mai este o șansă. PhysioKinesis-Recuperare Medicală, în colaborare cu Asociația Nevăzătorilor Bacău, Luminează viața nevăzătorilor, și vor aduce pentru nevăzătorii din Bacău un curs intensiv la ei „acasă” de tehnician meseur. Un grup de studenți de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău își propun îmbunătățirea domiciliului pentru facilitarea deplasării Andreei, rămasă paralizată după un accident de mașină. Asociația Eminenta Pro-Vrănceanu, cu sprijinul Inner Wheel, își propune să protezeze piciorul lui Cătălin, elev al Colegiului National „Gheorghe Vranceanu" Bacău. În Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Răcăciuni, terapia prin teatru a transformat vieți și a creat Teatrul Gâșteni. Actorii au dat un alt sens existenței lor, dar pentru a continua terapia și pentru a ne bucura în continuare cu originalitatea lor, au nevoie să se poată mobiliza, aduna pentru repetiții și deplasa către sălile de teatru din alte orașe.

 

afis Swimathon

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal