Târg de ONG-uri la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Luni, 14 decembrie 2015, începând cu ora 13:00, va avea loc un Târg de ONG-uri, eveniment care se va desfășura sub forma metodei non-formale Biblioteca Vie în incinta Universității „Vasile Alecsandri”, Corpul D, etaj 1.
Pentru a scoate în evidență valoarea și necesitatea practicilor de voluntariat, Asociația Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD), în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează  evenimentul cu titlul „Spargem Miturile despre Voluntariat”. 

„Prin această metodă non-formală, ne dorim să promovăm în rândul studenților/persoanelor interesate de voluntariat, activitățile pe care ONG-urile băcăuane le organizează în comunitate. Un alt obiectiv al acestui eveniment îl reprezintă spargerea mitului conform căruia voluntariatul este muncă pe gratis prin evidențierea numeroaselor avantaje ce decurg de pe urma implicării în astfel de activități”, a declarat Teodora Dămoc, manager de proiect.

„Spargem Miturile despre Voluntariat” este un eveniment care va aduce împreună reprezentanții a 15 ONG-uri active în comunitatea locală. Fiecare reprezentant va avea nu doar materiale informative despre asociația sa, ci și va reprezenta o „carte vie” pentru fiecare vizitator care va solicita informații despre voluntariat și organizația din care face parte. Scopul metodei Biblioteca Vie este de a asigura un dialog între elevi/studenți și reprezentanții ONG-urilor băcăuane care au reușit să aducă un plus valoare societății din care fac parte, prin acțiuni de voluntariat. Beneficiarii vor putea să asculte poveștile personale ale voluntarilor din spatele experiențelor dobândite și să decidă apoi dacă vor să se implice în astfel de activități.
Evenimentul reprezintă o invitație pentru toți cei care sunt interesați de dezvoltare personală și profesională, pentru cei ce vor o schimbare în societate, dar și pentru cei sceptici în privința beneficiilor pe care le poți obține în urma efectuării muncii de voluntariat. „Spargem Miturile despre Voluntariat” este un eveniment organizat sub egida proiectului „strONG” – ONG-uri puternice pentru Bacău, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG din România.

 

Afis Biblioteca vie 01

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal