Finalizare studii - iunie/iulie 2020

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău va finaliza pe platforma online studiile de la toate formele de învățământ.

Consiliul de administrație și Senatul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău au elaborat și aprobat un Ghid privind finalizarea studiilor în anul universitar 2019-2020 și din anii anteriori, care prevede următoarele măsuri: 

Citește mai departe...

Anunț admitere 2020

Important

ADMITERE ONLINE

Înscriere în perioada 06-30 iulie pe www.admitere.ub.ro

Candidații care nu dispun de mijloace tehnice se pot prezenta la sediul facultății dorite, unde se pot înscrie online.

Primii absolvenți de cursuri postuniversitare organizate pe platforma online la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

În această perioadă, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău finalizează online, pe platforma Teams, cursurile a două noi programe postuniversitare: Securitate Cibernetică şi Formarea competenţelor de recunoaştere a învăţării anterioare. Astfel, în luna iunie au susţinut examenul de certificare absolvenţii programului intitulat Formarea competenţelor de recunoaştere a învăţării anterioare.

Citește mai departe...

Finalizarea cursului de Programare Orientată pe Obiecte în PHP şi Drupal CSM, ediţia a doua, la Bacău

Marţi, 9 iunie 2020, s-a desfăşurat (online) sesiunea de închidere a cursului de Programare Orientată pe Obiecte în PHP și Drupal CMS, realizată de compania SC Softescu SRL din Bacău pentru studenţii Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău. La ceremonie au participat doi invitați speciali din partea Asociației Drupal și din cadrul comunității Drupal.

Citește mai departe...

Rezultate ale internaționalizării Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău realizate și de studenți

Studentul Garaba Vladislav, de la programul de studii Tehnologia informației, din cadrul Facultății de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, a reușit să obțină o notă de excepție, respectiv nota 20, pentru realizarea proiectului de diplomă în cadrul Universitații din Lorena, Facultatea de Științe și Tehnologii, Nancy, Franța. Această notă maximă este rar întâlnită în sistemul francez de notare utilizat în cadrul universităților, fiind acordată doar pentru rezultate excepționale.

Citește mai departe...

ANUNT IMPORTANT

Au fost publicate urmatoarele ghiduri :

- GHID PRIVIND MĂSURILE ORGANIZATORICE ȘI NORMELE DE CONDUITĂ PENTRU EVITAREA INFECTĂRII CU COVID-19 ÎN CAMPUSURILE UNIVERSITĂȚII, ÎNCEPÂND CU 15.05.2020

Consultați ghidul aici

În virtutea noilor reglementări legislative aplicabile pe perioada stării de alertă, vă informăm că se abrogă art.6 (de mai jos) din Ghidul privind măsurile organizatorice și normele de conduită pentru evitarea infectării cu COVID-19 în campusurile universității, începând cu 15.05.2020, R-12-02.

Art. 6 Este interzis accesul în campusuri a persoanelor fizice care suferă de afecțiuni cronice sau locuiesc împreună cu persoane care suferă de astfel de afecțiuni.

- GHID PRIVIND REGULILE ȘI MĂSURILE STABILITE PENTRU CĂMINELE ȘI CANTINA UNIVERSITĂȚII ÎNCEPÂND CU 15.05.2020

Consultați ghidul aici

Anunț concurs public pentru ocuparea postului de Director CSUD

În temeiul art. 11 alin. (6) din H.G. nr. 681/2011, privind aprobarea Codului studiilor universitare de doctorat, cu modificările și completările ulterioare, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău anunță organizarea concursului public pentru ocuparea postului de Director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat, pentru mandatul 2020-2024, concurs care se va desfășura în perioada 20 – 24 iulie 2020.

Citește mai departe...

Atenție

IMPORTANT

ACTIVITĂȚILE DIDACTICE FAȚĂ ÎN FAȚĂ ȘI ACTIVITĂȚILE DE RELAȚII DIRECTE/CONTACT CU PUBLICUL RĂMÂN, ÎN CONTINUARE, SUSPENDATE 

Începând cu data de 18.05.2020, toate solicitările se transmit exclusiv online, pe următoarele adrese oficiale de contact din cadrul Universității:

 • Rectorat - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Secretariat Facultatea de Inginerie - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Secretariat Facultatea de Litere - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Secretariat Facultatea de Științe - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Secretariat Facultatea de Științe Economice - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
 • Secretariat Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Biroul de Acte de studii - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Serviciul Social - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Biblioteca - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Serviciul Contabilitate - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Biroul de Relații Internaționale - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Eliberarea actelor de studii se face exclusiv în baza unei programări prealabile, prin transmiterea unei solicitări pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Informații suplimentare privind eliberarea actelor de studii se pot obține de la Biroul de acte de studii, telefonic 0234 - 542411, interior 139, sau prin e-mail, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Solicitările studenților de cazare, recazare și retragere din cămin, pentru anul universitar 2019–2020, se vor transmite exclusiv online, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pentru accesul la Bibliotecă în vederea documentării folosind sistemul informatic și pentru împrumutul la domiciliu (atenție! – nu este permisă consultarea cărților și publicațiilor în sălile de lectură) este necesară realizarea unei programări prealabile exclusiv online, prin transmiterea unei solicitări pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Universitatea va actualiza continuu, pe site (www.ub.ro), informațiile privind măsurile suplimentare adoptate.

 

Măsuri speciale luate de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău privind activitățile didactice pentru finalizarea semestrului II al anului universitar 2019-2020

În urma consultării cu studenții și cadrele didactice, precum și în conformitate cu legislația actuală aflată în vigoare, Consiliul de administrație și Senatul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău au elaborat și aprobat un Ghid care să completeze și să modifice, unde este cazul, pe perioada pandemiei COVID-19, regulamentele referitoare la activitatea didactică pentru finalizarea semestrului II al anului universitar 2019-2020, respectiv:

Citește mai departe...

Anunț important

A fost publicat ghidul privind norme metodologice pentru desfășurarea activității didactice, finalizarea semestrului II, a anului universitar 2019 – 2020 și finalizarea studiilor în anul universitar 2019 – 2020.

Consultați ghidul aici

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal