„Noaptea Cercetătorilor Europeni” la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment organizat în fiecare an, începând din anul 2005. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Vineri, 29 septembrie 2023, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău îşi deschide porţile pentru o nouă ediţie a evenimentului. Vă aşteptăm în Aula Universității, începând cu ora 17:00, pentru prezentarea expozanților care vă vor introduce în lumea fascinantă a ştiinţei şi cercetării, ce poate fi explorată în cele mai diverse, inedite și captivante modalități!

Citește mai departe...

Susținere internațională de teză de doctorat la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Joi, 21 septembrie 2023, a avut loc în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău susținerea publică a tezei de doctorat „Studii și cercetări cu privire la utilizarea membranelor organice din fibre goale din PAN, în procesul de ultrafiltrare al apei”, susținută de ing. Laurențiu TĂTARU. Comisia de doctorat a fost formată din: Preşedinte: Prof.univ.dr. Adriana-Luminița FÎNARU, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău; Membri: Coordonator științific Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Valentin NEDEFF, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău; Referenți științifici: Prof. univ. dr. hab. Rodica STURZA, Universitatea Tehnică a Moldovei, Chișinău, Republica Moldova, Prof. univ. dr. ing. Juan Antonio LÓPEZ RAMIREZ, Universitatea din Cadiz, Spania, Prof. univ. dr. Maricel AGOP, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, România.

Citește mai departe...

Noi direcții de colaborare între Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Universitatea Tehnică a Moldovei

În perioada 7-9 septembrie 2023, o delegaţie condusă de Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Valentin NEDEFF, preşedintele Senatului Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, a realizat o vizită de lucru la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău. În prezenţa rectorului Universităţii Tehnice a Moldovei, Prof. univ. dr. habil. Viorel BOSTAN şi a echipei sale, formată din prorectorul cu activitatea de cercetare, directorul Şcolii Doctorale şi directorii de departamente, a fost semnat un nou Protocol de colaborare între cele două instituţii de învăţământ superior.

Citește mai departe...

Începe admiterea de toamnă la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează admiterea de toamnă, începând cu 4 septembrie 2023, pentru studiile universitare de licenţă, master și doctorat. Oferta educaţională a Universităţii include 35 de programe de studii universitare de licenţă, 24 programe de master şi 3 programe de doctorat, toate programele de studii fiind acreditate de către ARACIS.

Citește mai departe...

2200 de candidați înscriși la admitere la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

După finalizarea primei sesiuni de admitere, iulie 2023, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău s-au înscris aproximativ 2200 de candidaţi români şi români de pretutindeni la studii universitare de licenţă şi master, care au ales pentru concursul de admitere peste 8000 de opțiuni pe programe de studii. Conducerea Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău mulţumeşte tuturor colegilor şi studenţilor care s-au implicat în promovarea ofertei educaţionale, precum şi reprezentanţilor din mass-media care au prezentat oferta educațională a universității, activități care au dus la o creștere a numărului de candidați față de admiterea din iulie 2022. Universitatea va face demersuri la Ministerul Educației pentru suplimentarea de locuri bugetate, care urmează a fi puse la dispoziția candidaților în a doua sesiune de admitere.

Citește mai departe...

Formula Student România organizată pentru prima dată în România, la Bacău

În perioada 31 iulie-5 august va avea loc la Bacău competiția Formula Student România, pe circuitul Speed Park, omologat FIA, pentru prima dată în România. Este un eveniment internațional, dedicat tinerilor de cea mai înaltă ținută intelectuală și profesională, în care reprezentanții universităților tehnice din întreaga lume își demonstrează abilitățile de cercetare/inovare în domeniile mecanică auto, IT și IA, sprijiniți și de cei mai importanți producători în aceste domenii.

Citește mai departe...

Un student al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a devenit campion mondial la sărituri în apă de la mare înălțime

Constantin Popovici, student la programul de studii de master - Performanță Sportivă, al Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, a devenit primul campion mondial al României la sărituri în apă de la mare înălțime.

Citește mai departe...

Medalie de bronz pentru echipa Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău la Campionatul European de Combat Games

În perioada 19-23 iulie, Zagreb a fost gazda Campionatului European de Combat Games pe universități, la care au participat  324 sportivi de la 138 de universități, din 20 de țări. Competiția a aliniat cei mai buni studenți, din toate centrele universitare din Europa. Rezultatele obținute de studenții  Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău la individual:

Citește mai departe...

Echipa de volei feminin a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a ocupat locul 6 la Campionatul European Universitar

Campionatul European Universitar de Volei Feminin s-a desfășurat, în perioada 16-23 iulie 2023, la Braga, Portugalia, unde au participat 16 echipe de volei feminin. În urma tragerii la sorți din data de 15 iulie 2023, echipa Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost repartizată în Grupa A împreună cu echipele: University of Minho (POR), University of Sport Science (HUN) și Turin Polytechnic (ITA). După trei zile de competiții echipa Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a ocupat locul 2 în grupă, după ce a obținut două victorii cu Turin Polytechnic (3-1) și University of Minho (3-0), dar și o înfrângere cu University of Sport Science (3-0), calificându-se în sferturile de finală ale competiției.

Citește mai departe...

Şcoala de vară a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău „Responsabilitate faţă de viitorul nostru”, la final

Vineri, 21 iulie 2023, s-a încheiat Şcoala de vară „Responsabilitate faţă de viitorul nostru”, realizată la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0069: Cercetarea – din laboratoare către societate. Dezvoltarea capacităţii de cercetare a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău prin valorificarea apartenenţei la ecosistemul CDI din Regiunea Nord-Est (acronim: UBc-Lab-to-Life). Evenimentul, organizat în colaborare cu Liga Studenţilor din cadrul UBc, s-a bucurat de participarea unui grup de liceeni din Onești, Moinești, Adjud, Sascut, Piatra Neamț, Vaslui, Tg. Ocna și Gura Humorului care au experimentat, cu acest prilej, o săptămână de locuit în căminele studenţeşti. Desigur, cei mai numeroşi au fost elevii din Bacău  de la clasele a VIII-a - a XII-a.

Citește mai departe...

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal