Ziua Francofoniei, ediția a XXII-a

Sărbătoarea Francofoniei la Facultatea de Litere a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău are loc pe data de 22 martie 2023, de la ora 13.00, la Biblioteca Universității. În acest an, evenimentul, devenit o tradiție îndrăgită și așteptată de iubitorii limbii franceze ai comunității noastre academice, are o semnificație deosebită, în contextul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF).

Citește mai departe...

Sânt douăzeci de ani şi încă unul... Remember Yin Yuguo

La 15 martie 2023, cursantul chinez al Literelor băcăuane, devenit emblemă a pasiunii pentru studiu şi pentru cultura română, ar fi împlinit 21 de ani. Yin Yuguo (15 mart. 2002, Republica Populară Chineză – 26 ian. 2019, Roman, judeţul Neamţ) a fost celebrat chiar în acea zi printr-o manifestare complexă, organizată de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Litere şi Societatea Cultural-Ştiinţifică „Vasile Alecsandri” Bacău.

Citește mai departe...

Seara multiculturală la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Miercuri, 15 martie 2023, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a găzduit o seară multi-culturală – eveniment care are deja o tradiţie şi care este organizat, anual, de Liga Studenţilor, împreună cu studenţi din toate facultăţile Universităţii.

Citește mai departe...

WORKSHOP „CURRENT CHALLENGES IN FREIGHT TRANSPORTATION” ORGANIZAT DE FACULTATEA DE ŞTIINŢE

Joi, 23 martie 2023, în Aula “Vasile Alecsandri” a Universităţii se va desfăşura workshop-ul “Current Challenges in Freight Transportation”, avându-i ca invitaţi pe dl. prof. univ. dr. Teodor Gabriel CRAINIC, Research-Innovation Chair pentru logistică şi sisteme de transport la Université du Québec à Montréal şi la CIRRELT: Interuniversity Research Centre on Enterprise Networks, Logistics and Transportation Montreal, Canada şi pe dl. prof. univ. dr. Walter REI, Research Chair în optimizarea stochastică a sistemelor logistice şi de transport, tot la Université du Québec à Montréal.

Citește mai departe...

Conferința „Pofta de slăbit vine mâncând” susținută la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Luni, 13 martie 2023, în Aula Universității a avut loc conferința „Pofta de slăbit vine mâncând - diete rapide, înfometare și alte „AȘA NU”-uri alimentare”, susținută de Dr. Delia Reurean-Pintilei, Medic Primar în Diabet, nutriție, boli metabolice, în prezența a peste 150 de participanți și invitați. Evenimentul a fost organizat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Facultatea de Științe din Bacău, cu sprijinul Clinicii de Nutriție, Centrului Medical Consultmed și al Asociației pentru Consiliere și Educație în Sănătate.

Citește mai departe...

Remember Yin Yuguo – 21 de ani

Miercuri, 15 martie 2023, ora 12:00, va avea loc la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Facultatea de Litere, un eveniment organizat în memoria lui Yin Yuguo. Contextul comemorativ are în vederea împlinirea a patru ani de la acordarea titlului de Cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Bacău lui Yin Yuguo (15 mart. 2019), precum și ziua de naștere a lui Yin Yuguo care ar fi împlinit 21 de ani pe 15 martie 2023.

Citește mai departe...

Conferința „Pofta de slăbit vine mâncând” organizată la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Luni, 13.03.2023, ora 10:00, va avea loc în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău conferința „Pofta de slăbit vine mâncând”, susținută de medicul primar - diabet, nutriție, boli metabolice Delia Reurean Pintilei.

Citește mai departe...

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău partener la Cafeneaua cu Joburi

Cafeneaua cu Joburi este un ALTFEL de eveniment de recrutare, în cadrul căruia se reunesc persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă cu angajatorii. De ce spunem că este ALTFEL? Într-o atmosferă de cafenea, primiți cu un ceai sau o cafea din partea casei, participanții la aceste evenimente sunt mai apoi îndrumați de echipa de consultanță în carieră către companiile care au locurile de muncă potrivite și adaptate abilităților, cunoștințelor, experienței, dar și dorințelor lor.

Citește mai departe...

Ziua Culturilor Anglofone sărbătorită la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Miercuri, 1 martie 2023, Facultatea de Litere a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat ediția anuală a seriei de activități dedicate culturii anglofone și limbii engleze, reunite sub titlul Celebrating Anglophone Cultures (Ziua Culturilor Anglofone).

Citește mai departe...

Campionatul Național Universitar de Atletism – Sală organizat la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Ministerul Educației, prin Federația Sportului Școlar și Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului şi Sănătății, a organizat, în perioada 25-26 februarie 2023, la Bacău, Campionatul Național Universitar de Atletism - Sală.

Citește mai departe...

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal