slide 2

960x150 sep

inginerie mica litere mica stiinte mica fsec mica fsmss mica fsmss mica dppd micacduvab 01

BibliotecaAM SAS

Ştiri şi evenimente

Universitati partenere

 

Relaţiile de cooperare internaţională ale Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău au cunoscut în ultimii ani o deosebită amploare, prin stabilirea de acorduri bilaterale de colaborare cu universităţi prestigioase. Cele mai multe din aceste acorduri au fost încheiate în cadrul programelor europene TEMPUS, SOCRATES-ERASMUS, LONGLIFE LEARNING PROGRAMME și ERASMUS+.

În cadrul Programului Erasmus+ Acțiunea Cheie 1 (KA103) cu Țările Programului (UE), universitatea are încheiate în jur de 140 acorduri inter-instituționale Erasmus+ cu peste 100 universități, reînnoite permanent. Pornind de la vizitele pregătitoare demarate în anul academic 1998-1999 urmate de primele mobilități studențești demarate în 1999 - 2000, deschiderea către schimbul de mobilități studențești de studii (SMS), efectuarea de stagii de plasament (SMP), de stagii de predare (STA) și de stagii de formare (STT) a cunoscut o tendință crescătoare în ultimii ani. Studenții beneficiază de recunoașterea și echivalarea integrală a creditelor obținute în străinătate pentru stagiile de studii (SMS), și opțional pentru stagiile de plasament. 

Începând cu anul academic 2015-2016, universitatea noastră desfășoară și Proiectul Erasmus+ Acțiunea Cheie 1 (KA107) cu Țările Partenere (non-UE), beneficiind de schimburi de studenți, profesori și personal din universități dinafara Uniunii Europene, din țări precum Africa de Sud, Belarus, Canada, Chile, Egipt, Malaezia, Muntenegru și Republica Moldova.

 

bas3

Admitere 2021 Romani de pretudindeni GIF 300X300

C1a

Oproteh 2021

UVABF1

 

Parteneri UVAB

Banner An

Proiectul PN II CAPACITĂȚI
Asigurarea accesului electronic național la literatura științifică pentru susținerea și promovarea sistemului de cercetare și educație din România ANELIS PLUS

Europe Direct
 jooble
DigitalTwin
pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal