Ziua porților deschise-2013

Începând cu ora 10.00, miercuri, 03 aprilie 2013, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău şi-a deschis porţile viitorilor absolvenţi de liceu şi tuturor persoanelor interesate de oferta educaţională a universităţii, în cadrul evenimentului aflat la cea de-a VI-a ediţie “Ziua Porţilor Deschise”.
În acest an, tinerii candidaţi au participat la prezentările ofertelor educaţionale promovate de universitate, au vizitat sediile facultăţilor în care vor învăţa în perioada studenţiei şi au primit materiale informative şi orientative, care îi vor sprijini în alegerea rutei educaţionale.  

Cadrele didactice, precum şi reprezentanţi ai Ligii studenţeşti au antrenat elevii prezenţi într-o călătorie  imaginară, în care aceştia au putut identifica oportunităţi privind continuarea studiilor în domeniul dorit, au cunoscut preocupările de cercetare, parteneriatele cu univesităţi din străinatate, precum şi rolul activ pe care instituţia academică îl are în evaluarea şi monitorizarea calităţii inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii.
La eveniment au participat un număr de aproximativ 1000 de elevi, atât din liceele băcăuane, cât şi din judeţele învecinate care, conform programului, au vizitat săli de curs, laboratoare, biblioteca şi au discutat cu studenţii şi absolvenţii universităţii, astfel încât trecerea de la învăţământul preuniversitar la cel academic să fie naturală şi motivantă.

ziua portilor 2013

Program de voluntariat - 2013

Începând cu anul 2013, Departamentul de Consiliere Profesională oferă studenţilor “Programul de voluntariat”.

Citește mai departe...

Târg de cariere-2013

Miercuri, 17 aprilie 2013, la Muzeul de Istorie “ Iulian Antonescu” din Bacău, a avut loc prima ediţie a Târgului de cariere organizat de Agenţia “Fapte“ din Cluj Napoca, cu sprijinul autorităţilor locale şi a echipei de voluntari din cadrul Departamentului de Consiliere Profesională.

Citește mai departe...

Zâmbete pentru copii-ediția I

Universitatea “V. Alecsandri” din Bacău – Facultatea de Litere şi Departamentul de Consiliere Profesională a organizat, în perioada 20–30 mai 2013, Campania de “strângere de ajutoare, de la hainuţe la jucării” pentru copiii cu nevoi speciale, ocrotiţi în cadrul Centrului pentru Servicii Sociale “Ghiocelul”, aflat în subordinea DGASPC Bacău.

Citește mai departe...

PERFORMED-ediția a III-a

Studenţii care urmează programul de studii “Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar” au prezentat în cadrul sesiunii de comunicări “PERFORMED”, ediţia a III-a , care a avut loc în data de 10 mai 2013, sub genericul “Performanţă şi calitate în educaţie”, fragmente din lucrările de licenţă, ca expresie a interesului lor pentru îmbunătăţirea temelor abordate.

Citește mai departe...

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal