Întâlniri cu...tâlc-ediţia a II-a

Departamentul de Consiliere Profesională împreună cu studenții de la specializarea Pedagogia învătământului primar şi preşcolar, a organizat şi  desfăşurat, ediția a doua din ,,Întâlniri cu…tâlc”. Invitaţii activităţii au fost  prof.univ.dr.ing. Doru Ciucescu, asist. univ. dr. Florinela Florea, referent psiholog Roxana Hagy şi nu în ultimul rând coordonatoarea acestor ediţii, doamna conf. univ. dr. Venera Cojocariu.
Scopul acestei frumoase întâlniri a fost pătrunderea în universul filozofului Petre Ţutea, concretizată într-o discuţie liberă între studenţii şi profesorii invitaţi.
intalniri cu talc 2
 

Modele pentru un dialog continuu

Studentele voluntare ale Departamentului de Consiliere Profesională, Maria Ţampău şi Loredana Ilie, de la Facultatea de Litere, anul II, au participat în cadrul Sesiunii de comunicări ştiinţifice “Modele pentru un dialog continuu”, sub directa îndrumare a referent psihologului Doina Pascal, unde au obţinut locul III, cu lucrarea: “Impactul pe care îl au speculaţiile despre venirea Apocalipsei asupra studenţilor”.

Citește mai departe...

Dăruieşte din suflet, ediţia a V-a

Departamentul de Consiliere Profesională, Liga Studentească din Universitatea "Vasile Alecsandri",  Asociaţia Creştină de Caritate şi Ajutor “Ovidenia Bacău 2005” şi Şcoala cu clasele I-VIII Agăş au derulat în perioada  2-14 aprilie 2012 ediţia a V-a a proiectului social "Dăruieşte din suflet".
daruieste5
În cadrul proiectului studenţii au colectat sume de bani din vânzarea produselor realizate manual (felicitări de Paşte, ouă încondeiate, machete pascale, produse realizate  prin tehnicile origami şi quilling, împletituri). Din sumele colectate s-a asigurat finantarea unui coş alimentar de Paşte pentru peste 20 de batrâni neajutoraţi din Bacău. Proiectul s-a finalizat  pe 13 aprilie, când grupuri de câte trei studenţi s-au deplasat la adresele celor 20 de beneficiari identificaţi/selectaţi din Bacău şi au dăruit din suflet câte un pachet cu produsele tradiţionale pentru masa de Paşte, fiecare in valoare de câte 65 de lei. Proiectul a fost reflectat pe reteaua edumanager și cotidianul Desteptarea .

Din mâini mici pentru inimi mari, ediţia I

Departamentul de Consiliere Profesională, studenţii de la specializarea Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar şi elevii clasei a III-a  de la Şcoala cu clasele I-VIII Agăş au derulat în perioada 2-14 aprilie proiectul educaţional "Din mâini mici pentru inimi mari", ediţia I.
maini mici1 
În cadrul acestui proiect studenţii şi elevii au realizat manual, în cadrul orelor de Abilităţi practice şi activităţilor de practică şcolară la catedra atât produse specifice perioadei pe care o traversam - felicitări de Paste, oua încondeiate, machete pascale, cât şi alte produse, prin diverse tehnici origami, quilling, împletituri ce au putut fi admirate la expoziţia cu vânzare din incinta holului central al universităţii, pe întreaga perioadă a proiectului. În acelaşi timp, tot de aici au putut fi achizitionate, prin licitaţie, produse handmade donate de studenţii aceleiaşi specializări în scop caritabil pentru beneficarii proiectului “Dăruieşte din suflet”, ediţia a V-a.
colaj maini

Ziua porţilor deschise, ediţia a V-a


Departamentul de Consiliere Profesională împreună cu Liga Studenţească a organizat miercuri, 4 aprilie 2012, proiectul „Ziua porţilor deschise”, ediţia a V-a.
 zpd5
Proiectul a vizat :
  • promovarea ofertei educaţionale a UVAB pentru anul universitar următor;
  • realizarea unui autentic dialog între reprezentanţii facultăţilor şi liceeni;
  • stimularea intereselor de cunoaştere şi a motivaţiei pentru învăţare  a liceenilor;
  • transferul unor experienţe socio-culturale şi intelectuale între studenţi şi liceeni;
  • cunoaşterea universităţii, ca instituţie, a bazei sale materiale, a oportunităţilor oferite de cantină, cămine şi bibliotecă.
La ediţia din acest an au participat aproximativ 1000 de elevi din 26 colegii şi licee din judetele Bacău (elevi din 16 licee şi colegii), Neamţ (elevi din 6 instituţii) şi Vrancea (elevi din 4 licee).
colaj zpd
pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal