Participare la proiectul Angajabilitatea în Centru, 14-16 septembrie 2011, Iaşi

În zilele de 14, 15 şi 16.09.2011, psiholog Doina Pascal a participat la un training profesional (în calitate de reprezentant al universităţii noastre), în cadrul Centrului de Informare Profesională, Orientare în Carieră şi Plasament din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”din Iaşi sub auspiciile programului ”Angajabilitatea în Centru”, coorganizat împreună cu Link Education and Practice. Scopul a fost schimbul de experienţă, mediatizarea centrelor de consiliere şi de orientare în carieră, optimizarea comunicării între centrele din România.

Citește mai departe...

Colaborare în cadrul Conferinţei studenţilor de la specializarea P.Î.P.P. "Mesaj pentru Tine(ri)"

Asociaţia Integred în colaborare cu Departamentul de Consiliere Profesională, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic şi  Fundaţia Sfântul Ioan Bosco au organizat pe data de 24 mai 2011 Conferinţa studenţilor de la specializarea Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar, „Mesaj pentru TINE(RI)”.

Citește mai departe...

Ziua porţilor deschise 2011, ediţia a IV-a

Departamentul de Consiliere Profesională împreună cu Liga Studenţească a organizat luni, 23 mai 2011 ora 9, evenimentul de deschidere a săptămânii aniversare a celor 50 de ani de la înfiinţarea Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău intitulat „Ziua porţilor deschise”, ediţia a IV-a.

Citește mai departe...

Colaborare în cadul unui proiect strategic cu SNSPA

Departamentul de Consiliere Profesională a colaborat în perioada 1-30 mai 2011 cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice în realizarea unui sondaj în rândul studenţilor. Acest sondaj reprezintă o etapă a proiectului strategic "Instrumente şi mecanisme de creştere şi facilitare a accesului la învăţământul superior bazate pe dezvoltarea parteneriatelor orizontale şi vericale între instituţii de învăţământ, structuri centrale şi locale ale sistemului educaţional şi actori sociali/sectoriali", finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
 
În cadrul acestui proiect obiectivul general urmărit este furnizarea de soluţii pentru sistemul educaţional românesc cu scopul de a-l transforma în element-cheie al dezvoltării socio-economice durabile.
 
Tema de interes pentru cercetătorii din acest proiect este constituită de căile de acces ale absolvenţilor de liceu în învăţământul superior, de motivaţia şi factorii care facilitează sau obstrucţionează continuarea studiilor după absolvirea liceului.

Proiect "Dăruieşte din suflet", editia a IV-a

Departamentul de Consiliere Profesională şi Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri”din Bacău a desfăşurat  în perioada 4-22 aprilie 2011, a IV-a ediţie a campaniei „Dăruieşte din suflet”, proiect social care are ca grup ţintă bătrânii nevoiaşi din oraşul Bacău.
 
Proiectul  a devenit deja unul cunoscut pentru lumea academică, reuşind să atragă în fiecare an tot mai mulţi participanţi. La ediţia din acest an, partenerii proiectului au fost Liceul cu Program Sportiv din Bacău şi Şcoala cu Clasele I-VIII din Agăş.
 
În perioada proiectului, activităţile desfăşurate de studenţi, elevi şi profesori  au vizat următoarele aspecte:

 

  • promovarea proiectului şi a grupului său ţintă;
  • sensibilizarea studenţilor şi elevilor faţă de problematica socială a vârstei a III-a;
  • stimularea iniţiativei şi implicării în abordarea şi reducerea problemelor sociale ale acestei categorii de vârstă;
  • dezvoltarea sentimentelor de empatie şi solidaritate;
  • identificarea/selectarea unor cazuri sociale de bătrâni nevoiaşi;
  • dezvoltarea unor deprinderi prosociale prin participarea la acţiunea de cumpărare a produselor alimentare, organizare a campaniei şi dăruire a pachetelor de Paşte pentru cele mai grave cazuri sociale identificate.

 Proiectul s-a finalizat vineri, 22 aprilie, când, grupuri de câte trei tineri, formate din elevi şi studenţi s-au  deplasat  la adresele celor 24 de bătrâni identificaţi/selectaţi din Bacău şi au dăruit din suflet câte un pachet cu produsele tradiţionale pentru masa de Paşte, fiecare în valoare de câte 50 de lei.

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal