Workshop-ul BARIERELE DE GEN – prejudecată, realitate, modalități de depășire

 

În data de 12.11.2021, la ora 14:00, sub directa coordonare a dnei psiholog Doina PASCAL, s-a desfășurat evenimentul (workshop-ul)„BARIERELE DE GEN – prejudecată, realitate, modalități de depășire”,pe platforma Teams(on-line).

La această activitate au participat un număr de 30 de studenți de la toate facultățile și programele de studii (nivel licență și master).

În cadrul acestei activități de consiliere psihologică de grup, după prezentarea aspectelor generale (definirea conceptelor și expunerea unor exemple concrete), prin discuțiile directe purtate, s-au formulat răspunsuri la o serie de întrebări precum: Ce repere primești despre tine ca fată/ca băiat de acasă, de la școală și din mass media? Cum te influențează stereotipurile/prejudecățile de gen în viața personală? Dar în cea profesională? Părerea pe care o avem despre semeni dă calitatea relațiilor sau calitatea relațiilor stabilește părerea despre cei din jur? Ce ne face să spunem despre oameni că sunt așa cum îi descriem? Cât de bine îi cunoaștem pe acei oameni încât să formulăm păreri tranșante, sigure, fără de tăgadă?. Care este etalonul după care stabilim că cineva este într-un anumit fel?. Cine ne-a învățat să vedem doar frumosul sau doar urâtul din cei întâlniți? Și oare de ce nu putem vedea că părerile pe care ni le formăm sunt, de cele mai multe ori, învățate de la alții ca niște programe de viață și că nu sunt ale noastre? Și dacă oamenii sunt așa cum îi catalogăm, ce calitate au relațiile pe care le stabilim cu ei?.

De asemenea, au fost prezentate și câteva exerciții de asertivitate, ce pot fi utilizate cu succes în viața de zi cu zi, în raport cu ceilalți. 

Evenimentul s-a finalizat cu prezentarea și aplicarea a două teste în vederea evaluării nivelului de asertivitate, urmând să fie analizate pe larg în cadrul activității de consiliere individuală (în funcție de solicitări și programări).

 workshop 12.11.2021

Workshop-ul „Cine sunt eu?”

 

În data de 22.10.2021, la ora 14:00, sub directa coordonare a dnei psiholog Doina PASCAL, s-a desfășurat evenimentul (workshop-ul) „Cine sunt eu?”, pe platforma Teams (on-line). La această activitate au participat un număr de 64 de studenți de la toate facultățile și programele de studii (nivel licență și master).
 În cadrul acestei activități de consiliere psihologică de grup, prin discuțiile directe purtate, s-a urmărit: informarea cu referire la o serie de metode și strategii ce pot fi utilizate în cunoașterea de sine, realizarea unor exerciții de autocunoaștere/cunoaștere  personală, de identificare a valorilor personale, aplicarea unor tehnici și strategii de întărire a încrederii în sine, a stimei de sine, a imaginii de  sine, de identificare a resurselor proprii.
Evenimentul s-a finalizat cu prezentarea și aplicarea unui test în vederea măsurării nivelului stimei de sine, urmând să fie analizat pe larg în cadrul activității de consiliere individuală (în funcție de solicitări și programări).
Întocmit,
Psiholog DCP – PASCAL Doina

 

Workshop 22.10.2021

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal