Întâlniri cu...tâlc-ediția a VI-a

Departamentul de Consiliere Profesională împreună cu studenții de la specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, Facultatea de Științe din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău în parteneriat cu Grădinița Nr. 12 Step by Step și Școala Gimnazială Alexandru cel Bun din Bacău au organizat în data de 18 martie 2014, în sala D224, ora 16, ediția a VI-a a proiectului Întâlniri cu...TÂLC.
intalniri afis
În cadrul acestei activități au fost invitate două cadre didactice cu experiență care predau în această alternativă educațională, încă de la constituirea ei în Bacău, profesor pentru învățământul preșcolar Doina Chiriac și învățătoare Angela Ciupală. La întâlnire au fost prezenți peste 60 de studenți ai acestei specializări, cadre didactice, absolvenți – cadre didactice în învățământul preșcoalr și primar.
Tema întâlnirii a fost alternativa educațională Step by Step - ideal și real în procesul formativ. Pe baza celor două prezentări realizate de către invitate s-a generat o reală dezbatere cu privire la avantajele și dezavantajele alternativei,  specificul evaluării formative realizate în cadrul procesului didactic, organizarea pe echipe a întregii activității, valorificarea formativă a capacității și libertății de alegere a copiilor,  modalitățile de construire a parteneriatului școală – familie. Invitatele au răspuns pe larg la întrebările participanților care au vizat procesul și criteriile de selectare a copiilor într-o grupă/clasă Step by Step, avantajele așteptate în dezvoltarea unui copil care învață în alternativă, motivele pentru care un părinte ar fi atras de această școală, procesul de formare a cadrelor didactice pentru alternativă, organizarea activității didactice la grupă/clasă, integrarea în alternativă  copiilor cu CES.
colaj intalniri 6
Tema a fost frumos și adecvat completată de o largă gamă de materiale realizate și valorificate în cadrul activităților didactice realizate de cele două invitate, pe care acestea le-au adus, le-au prezentat și le-au pus la dispoziția participanților.
La sfârșitul activității, o parte dintre studenții interesați în mod special de procesul instructiv-educativ în cadrul alternativei au rămas într-un dialog informal cu invitatele pentru a perfecta o vizită în aceste școli și o analiza posibilitatea unor viitoare colaborări în cadrul alternativei.
Evenimentul a fost reflectat în rețeaua Edumanager .
pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal