Angajabilitatea în centru - 12-14.12.2013

În zilele de 12/14.12.2013, dra referent psiholog Doina Pascal a participat în cadrul evenimentului Angajabilitatea în Centru, eveniment organizat de Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională al Universităţii din Craiova, în colaborare cu LEAP – Link Education And Practice, la care au participat 13 universităţi din ţară.
Evenimentul a debutat cu o sesiune introductivă constând în prezentarea LEAP (Link Education And Practice) şi a evenimentului ”Angajabilitatea în Centru”, prezentarea participanţilor şi a centrelor participante, a programului de desfăşurare a activităţilor şi desfăşurarea propriu zisă a schimbului de bune practici. Fiecare centru de consiliere participant a prezentat un studiu de caz, exemplu de bună practică (o prezentare a activităţilor şi a proiectelor pe care centrul le derulează), astfel a avut loc un schimb de bune practici constructiv din care toate centrele participante a avut ceva de învăţat din experienţa celorlalţi. Noi am prezentat „Studiul privind gradul de satisfacţie a studenţilor faţă de serviciile Universităţii Vasile Alecsandri din Bacău”. Un moment important al întâlnirii l-a constituit masa rotundă cu reprezentanţii ONG–urilor şi politicienii din localitate, în cadrul evenimentului „Rolul reţelelor şi alianţelor tematice în politica de dezvoltare regională”. În a doua zi de dezbateri a avut loc întâlnirea cu angajatorii, cu participarea unor reprezentanţi a unor firme de prestigiu (precum „Ford”). În sesiunea de discuţii realizată în cadrul meselor rotunde s-au abordat o serie de teme, cum ar fi:
1. Statutul şi reprezentarea centrelor,
2. Constituirea unui Consiliu al Angajatorilor în cadrul centrelor,
3. Dezvoltarea parteneriatului dintre mediul universitar şi mediul economic,
4. Dezvoltarea unui centru de carieră,
5. Baze de date.
În cadrul întâlnirilor au avut loc şi două workshop-uri, susţinute de Brian Staines şi Peter Wells din cadrul Universităţii Bristol, referitoare la consilierea vocaţională şi dezvoltarea unui centru de carieră. În finalul întâlnirii, în cea de a treia zi, s-au rezentat concluziile finale şi s-a hotărât ca în următoarele săptămâni să fie definitivate documentele referitoare la statutul centrelor şi constituirea unui Consiliu al Angajatorilor în cadrul fiecărui centru. Aceste documente urmează a fi prezentate pentru dezbatere şi aprobare conducerii fiecărui centru universitar participant şi, ulterior, în baza hotărârilor finale, trimise conducerii Ministerului Educaţiei Naţionale.
colaj 1
pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal