Ambasador al Federației Internaționale de Educație Fizică

Profesorul univ. dr. habilitat Gheorghe Balint a fost numit Ambasador al Federației Internaționale de Educație Fizică.

În perioada 27 – 29 iunie 2019 a avut loc la Barcelona (Spania) cel de al 30-lea Congres Mondial al Federației Internaționale de Educație Fizică, al 14-lea Congres European al Federației Internaționale de Educație Fizică și al 2-lea Congres FIEP Catalunya, cel mai important congres de educație fizică din lume.

La această manifestare științifică internațională au participat 348 de specialiști în domeniul educației fizice din 46 de țări de pe toate continentele lumii.

În cadrul festivității de deschidere a acestui congres domnul Profesor univ. dr. habilitat Balint Gheorghe de la Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost numit Ambasador al Federației Internaționale de Educație Fizică.

Semnificativ este faptul că au fost numiți doar 9 personalități ale educației fizice mondiale, 5 din Europa:

  • Branislav ANTALA – Presedinte FIEP Europa (Slovacia);
  • Dario NOVAK – Secretar General FIEP Europa (Croația);
  • Gheorghe BALINT – Vicepreședinte FIEP Europa (România);
  • Auriki POUSI - Vicepreședinte FIEP Europa (Finlanda);
  • Enric Sebastiani OBRADOR (Spania)

și 4 din America de Sud:

  • Manuel Guerrerio Zaionos –FIEP Mexic;
  • Milka Ibeth GONZALES DIAS – FIEP Panama;
  • Alfonso Geofrei RECODE PENETRAL – FIEP Mexic;
  • Rodolfo Pablo BUENAVENTURA - Secretar General FIEP WORLD (Argentina).

Ambasador FIEPDiploma Ambasador FIEP 1IMG 6422

pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.