Concursul judeţean de dezbateri „Eu aleg EUropa!”

Centrul de Informare Europe Direct Bacău, în parteneriat cu Centrul Informare Europe Direct Valea Trotușului-Comănești și Inspectoratul Școlar Județean Bacău, va organiza joi, 9 mai 2019, începând cu ora 13.00, etapa finală a Concursului județean de dezbateri academice „Eu aleg EUropa!”. Gazda evenimentului este Facultatea de Litere (Amfiteatrul „Dumitru Alistar”) a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Concursul „Eu aleg EUropa!” se desfăşoară în perioada 1 februarie – 9 mai 2019, în formatul de dezbateri World Schools (WS), având drept concurenți elevi din 16 instituții de învățământ liceal din județul Bacău, care doresc să îşi valorifice abilităţile de argumentare și dezbatere. Prin organizarea celor trei faze (locală, zonală și județeană) ale acestui concurs, se urmărește informarea și conștientizarea elevilor și cadrelor didactice băcăuane cu privire la importanța exercitării dreptului de vot la Alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. De altfel, acest eveniment se înscrie în seria activităților de informare asupra rolului Parlamentului European și al procesului de alegere a reprezentanților pentru forul legislativ european, organizate local cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Biroului Parlamentului European în România.

Miza pusă în joc pentru marea finală de pe 9 mai, Ziua Europei, este atât moțiunea în sine – Acest Parlament crede că viitorul Europei depinde de votul tinerilor la alegerile europarlamentare – susținută sau combătută de echipele finaliste de la Colegiul Național „Ferdinand I” și Colegiul Național „Costache Negri” Târgu-Ocna, cât și o vizită de informare și documentare la Parlamentul European de la Bruxelles, care va fi asigurată prin contribuția financiară a Județului Bacău și a Municipiului Bacău, parteneri ai Centrului de Informare Europe Direct Bacău.

Afis CONCURS finala cover

pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.