Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Deși suntem în secolul XXI și vrem să credem că omenirea a evoluat în multe aspecte ale vieții sociale, economice, politice și culturale, iată totuși că, din păcate, societatea omenească se confruntă încă, cu un fenomen care amintește de practicile Evului Mediu și anume, exploatarea semenilor, iar una dintre forme de exploatare  din perioada contemporană o constituie traficul de persoane. Acesta este motivul pentru care joi, 18 octombrie 2018, în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, ora 10, în cadrul manifestărilor prilejuite de  Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, Centrul de Informare Europe Direct, Bacău, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Bacău și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău vor organiza o dezbatere.

Tema din acest an este „Cunoaște-ți drepturile! Respectă-ți obligațiile!” La eveniment vor participa studenți, cadre didactice și reprezentanți ai instituțiilor din domeniu: Inspectoratul de Poliție Județean, Bacău - Brigada de combatere a crimei organizate; Inspectoratul de Jandarmi, Bacău; Poliția de Frontieră Aeroport „George Enescu”, Bacău; Serviciul pentru Imigrări al Județului Bacău; D.G.A.S.P.C. Bacău; Asociația „Betania” Bacău.

pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.