Deschiderea Concursului Național de Creativitate Software și Hardware, explorIT la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

A opta ediția a Concursului național de creativitate software și hardware, explorIT, debutează în perioada 5-8 iulie 2018 cu o nouă probă de robotică și o nouă temă: Infinity. Organizat în acest an în parteneriat cu Facultatea de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, concursul a trecut la următorul stadiu, proiectarea sa în mediul academic universitar aducând un plus de valoare, o conectare a participanților cu piața muncii de top din domeniul IT, un punct de plecare pentru construcția, în comun, a unui Hub de Inovare Digitală. A opta ediție a concursului explorIT aliniază la start 51 de finaliști pentru cele 3 secțiuni: IT, Media, Robotică.

Deschiderea concursului va avea loc joi, 5 iulie 2018, ora 17:00, în amfiteatrul BI 30 al Facultății de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Organizat de tineri pentru tineri, în ultimii 4 ani concursul și-a extins staff-ul, atrăgând tot mai mulți liceeni pasionați de competiție și voluntariat, de la colegiile „Ferdinand I”, „Gh. Vrănceanu”, „Vasile Alecsandri” și-a lărgit aria de formare prin organizarea de workshop-uri interesante și motivante, precum şi prin activități de dezvoltare personală. Pornind de la premiza că tinerețea înseamnă curiozitate, curiozitatea înseamnă explorare, explorarea aduce cunoaștere și dezvoltare, explorIT s-a dovedit a fi un concurs emblemă pentru tinerii pasionați de IT, media și robotică, pentru cei care vor să învețe, să se dezvolte şi să demonstreze.

pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.