Conferința CIED Bacău Stimularea „creşterii inteligente” a tinerilor băcăuani în context european

Joi, 14 iunie 2018, în Aula „Vasile Alecsandri” a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, începând cu ora 10, va avea loc deschiderea lucrărilor Conferinței CIED Bacău 2018,  cu tema Stimularea „creşterii inteligente” a tinerilor băcăuani în context european, organizată de Centrul Europe Direct (CIED) Bacău, găzduit de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău și Primăria Municipiului Bacău.

Prima ediție a Conferinței CIED Bacău, desfășurată în perioada 14-15 iunie 2018 la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, își propune identificarea unor soluţii eficiente şi rapide pentru o creştere cu adevărat „inteligentă” a tinerilor români, în general, și a celor băcăuani, în special, ținând cont de contextul european  în care ne aflăm.  Tema propusă  este una de actualitate, urmând a fi dezvoltată pe parcursul manifestărilor în 4 arii tematice: Oportunităţi de studiu, training şi angajare a tinerilor; Modalităţi şi strategii de optimizare a comunicării tinerilor; Crearea unui mediu educaţional stimulativ pentru inovare şi creativitate; Formarea şi dezvoltarea spiritului antreprenorial. 

Din dorința de a coopta tinerii înşişi în procesul de concepere şi aplicare a strategiilor şi politicilor de și pentru tineret cu impact la nivel european, conferinţa va fi structurată în trei părţi: prezentări ale temelor în plen, susţinute de 6 invitați speciali, printre care amintim pe dl Vasile Asandei, Director General al Director General Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, dl Cornel Borza, Vicepreședinte F.I.B. (Fabricat în Bacău), domnul Marian Dămoc, Președinte Rymd (Romanian Youth Mouvement for Democracy), dna Mihaela Enea, Director programe Federația Tinerilor din Bacău, dna Venera Cojocariu, Director al Departamentului de Consiliere Profesională al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău și dna Gabriela Neagu, Institutul de Cercetare a Calității Vieții – București, Academia Română); 3 workshop-uri organizate de Departamentul de Consiliere Profesională, S.A.S. Bacău (Societatea Antreprenorială a Studenților) și grupul de cercetare GASIE din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău și o masă rotundă în colaborare cu Federația Tinerilor din Bacău;  prezentări prin care tinerii își vor promova ideile, proiectele, parteneriatele realizate în cadrul programului Erasmus+, într-un schimb de bune practici.

La eveniment s-au înscris și vor participa peste 200 de studenți, masteranzi, cadre didactice, reprezentanți ai unor instituții locale și județene, precum și ai organizațiilor de tineret băcăuane.

Programul conferinței poate fi vizualizat aici (.pdf)

AFIS CONFERINTA

pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.