Concursul Forme în literatură organizat la Facultatea de Litere

Grupul de cercetare GASIE de la Facultatea de Litere, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „J.M.Elias” Sascut, organizează  vineri, 13 aprilie 2018, ora 12:00, premierea participanților la faza finală a concursului de desen Forme în literatură. Adresându-se deopotrivă liceenilor și studenților, concursul se  dorește a fi o încercare de a-i determina să își exploreze talentul și capacitatea de a transfera informațiile în alte elemente comunicaționale, în cazul de față, în forme grafice.

Elevii și studenții au avut la dispoziție perioada 1-31 martie 2018 pentru a elabora un desen pe baza unei poezii liber alese din bibliografie  (G. Bacovia – poeziile: Doină, Să ne iubim, Pastel, Tăcere, Regret, Epitaf, În altar, Aiurea, Ninge, Pastel). Desenul, păstrând tiparele poeziei vizuale, a urmărit redarea unor simboluri literare specifice care să includă versurile poeziei alese, dând, astfel, posibilitatea concurenților de a experimenta relația dintre cuvânt și forma vizuală.

Lucrările vor fi expuse în spațiile Facultății de Litere, urmând ca cele mai bune să fie premiate.

GASIE afis 2018

pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.