Ziua Francofoniei la Facultatea de Litere

Miercuri, 21 martie 2018, studenţii francofoni şi profesorii lor participă la sărbătoarea Francofoniei care, în întreaga lume, reuneşte 220 milioane de vorbitori de pe cele 5 continente. De aceea, de 18 ani, luna martie este una specială la Facultatea de Litere.

În acest an, organizatorii propun șase activităţi variate şi pasionante, plecând de la premisa că limba franceză reprezintă nu doar un obiect de studiu şi un atu important la angajare, ci şi un spaţiu al libertăţii, al creativităţii şi comunicării. Studenţii, alături de elevi de la câteva colegii din Bacău, sunt invitaţi la joc cu sunete, cuvinte şi sensuri, în cadrul concursurilor de pronunţie corectă, de creativitate și de traducere. De asemenea, trupa de teatru a facultăţii, De quoi s’agit-il?, va susţine un spectacol cu piesa Chiriţa în provincie, textul fiind tradus şi adaptat de studenți. 

Affiche 2018 francofonie

pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.