Evenimentul PLAYFEST BACĂU la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Preocupat permanent de promovarea județului ca destinație de turism,Consiliul Județean Bacău în parteneriat cu Asociația cele mai Frumoase Sate din România (AFSR) organizează în data de 23 noiembrie 2017, începând cu ora 10:30, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, evenimentul PLAYFEST BACĂU- festival și conferință dedicate promovării culturii și turismului românesc, prin intermediul noilor tehnologii IT, web, games și aplicații smartphone.

La acest eveniment vor participa un număr important de studenți și cadre didactice universitare interesate de domenii precum: new media, IT, multimedia, apps, games.

În cadrul activității vor fi prezentate multiple tehnologii IT și multimedia, respectiv se vor prezenta programe specifice software pentru realizarea de site-uri web, aplicații de realitate augmentată, editare audio-video, grafică 2D și 3D. Evenimentul face parte dintr-un demers național de încurajare a tinerilor să urmeze o carieră în domeniul IT, aplicațiilor web și să creeze produse destinate promovării culturii și turismului.

Programul evenimentului va cuprinde :

Conferința „Joburile viitorului. Cum să folosim noile Tehnologii IT&Multimedia în promovarea turismului și culturii”, în cadrul căreia vor avea loc:

 • Prezentarea contextului turistic și cultural al județului Bacău;
 • Prezentarea de programe software – despre joburile viitorului:
  • CorelDraw – program pentru editare grafică;
  • Unity 3D – program pentru realizare de aplicații și jocuri video;
  • Angular – framework pentru realizarea de aplicații web;
  • Adobe After Effects – program de editare video;
  • Blender – program de editare grafică 3D;
  • Photoshop – program de editare fotografică.
 • Prezentarea vederilor augmentate COMORILE ROMÂNIEI.

Afis PLAYFEST BACAU

 

pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.