Reîntâlnire după 52 de ani a membrilor fostei echipe de fotbal „ȘTIINȚA” a Universității băcăuane (1965-2017)

Sâmbătă, 1 iulie 2017, în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău s-au reîntâlnit, după peste cinci decenii, componenții fostei divizionare B Știința Bacău.

Istoria scurtă de 10 ani a echipei 1965-1975 a fost una bogată în amintiri și a plecat de la niște studenți entuziaști cu talent și dornici de afirmare, care au fost îndrumați de un antrenor tânăr Corneliu Costinescu.

Dintre realizările de succes ale echipei se numără campioană orășenească în 1966, campioană regională în anul 1967, apoi activează în divizia C din 1968 și promovează în divizia B, începând cu anul 1969.

Printre cei care au răspuns cu prezent la întâlnire au fost: Margasoiu, Stroe, Boiangiu, Mihalache, Diceanu, Neagu, Sdrobiș, Țuțuianu, Săvulea, Bălan, Codreanu, Ungureanu, Bâlc, Ciocoiu, Hermeziu, Marici, Mară și Neșteanu. Au mai fost prezenți, antrenorul Costinescu, prof. univ. dr. Șaradici și căpitanul lui Dinamo Bacău din aceea vreme, Nicolae Vătafu. În memoria celor dispăruți, s-a ținut un moment de reculegere.

În semn de amintire, a fost „reconstituit” un program de la meciul de fotbal divizia B, din aceea vreme, între Știința Bacău și Progresul București.

fotbal 2017

pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.