Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău va decerna titlul de „Doctor Honoris Causa” domnului Prof. univ. dr. Paul MARINESCU

Vineri, 13 decembrie 2019, începând cu ora 11:00, în Aula Universității, va avea loc ceremonia pentru decernarea titlului de „Doctor Honoris Causa” al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău domnului Prof. univ. dr. Paul MARINESCU de la Universitatea din București.

Citește mai departe...

Zilele Economiei Băcăuane

Camera de Comerț și Industrie (CCI) din Bacău, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, organizează, în perioada  9-13 decembrie 2019, evenimentul Zilele Economiei Băcăuane. Manifestările includ conferințe pe teme economice, precum și ediția a 26-a a Topului firmelor. Programul manifestărilor poate fi vizualizat aici.(.pdf)

Conferinţa finală a proiectului SICOC

Marţi, 10 decembrie 2019, ora 13:00, în BI29, va avea loc Conferinţa finală a Proiectului CNFIS-FDI-2019-0045 „Strategii inovative de consiliere şi orientare în carieră” (SICOC). Proiectul a fost finanţat din Fondul de Dezvoltare Instituţională,  Domeniul 1: Creşterea echităţii sociale, în vederea incluziunii sociale şi sporirea accesului la învăţământul superior, corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii (inclusiv cele privitoare la consilierea şi orientarea în carieră). Beneficiarul acestui proiect este Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, perioada de implementare fiind  mai – decembrie 2019.

Citește mai departe...

ANUNȚ PRIVIND SCOATEREA LA CONCURS A POSTURILOR DIDACTICE VACANTE SEM. II 2019-2020

UNIVERSITATEA „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU anunţă organizarea concursurilor privind ocuparea posturilor didactice vacante pentru funcţiile de lector universitar/șef lucrări şi asistent universitar publicate de către Ministerul Educaţiei și Cercetării în Monitorul Oficial al României nr. 1400 din 26 noiembrie 2019, Partea a III-a, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 457/2011, cu modificările şi completările ulterioare privind aprobarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior şi cu Metodologia proprie a universităţii.

Citește mai departe...

„Întâlniri cu…TÂLC”, ediția a XVI-a

În data de 05.12.2019, ora 15:00 în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău,, Departamentul de Consiliere Profesională în colaborare cu Facultatea de Litere și „Atelier Creativ-Recreativ” organizează proiectul „Întâlniri cu…TÂLC”, ediția a XVI-a, subintitulată Dialogul artelor.

Citește mai departe...

Liga Studențească din Bacău organizează evenimentul studențesc „Balul Bobocilor 2019”

Asociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău vă invită la cel mai așteptat eveniment studențesc: BALUL BOBOCILOR 2019, ediția a XXVIII-a. Evenimentul se va desfășura sub tema „Tradițional Românesc”. Spectacolul va avea loc pe data de 3 decembrie 2019, ora 19:30, la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, unde vor participa 9 perechi formate din rândul bobocilor, reprezentând cele 5 facultăți ale Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Citește mai departe...

Cursuri susținute de profesorii de la Universitatea din Cadiz pentru masteranzii de la Facultatea de Inginerie

În perioada 02-06 decembrie 2019, Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Juan Antonio LOPEZ RAMIREZ și Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Jose Luis CUETO ANCELA de la Universitatea din Cadiz, Spania, vor susţine, cursuri la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău pentru masteranzii de la Facultatea de Inginerie, programul de studii Managementul Protecției Mediului în Industrie din cadrul Departamentului de Ingineria Mediuui și Inginerie Mecanică.

Citește mai departe...

SEARA MULTICULTURALĂ

Marți, 26 noiembrie 2019, de la ora 17:00, va avea loc la Restaurantul Universității, Seara Multiculturală. A devenit deja o tradiție ca studenții străini care studiază la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău să împărtășească alături de colegii lor români, tradițiile, obieciurile și gastronomia specifică țării lor.

Citește mai departe...

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău premiată și în anul 2019 la Gala Edumanager

Joi, 21 noiembrie 2019, a avut loc la București, a VII-a ediție a Galei Edumanager, unde au fost premiate cele mai bune proiecte din mediul academic universitar și preuniversitar, în urma analizei efectuate de către un juriu alcătuit din personalități reprezentative din domeniul educației. Încă de la prima ediție din 2013, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost premiată în fiecare an pentru proiectele pe care le-a implementat, fapt ce certifică asumarea unei misiuni în acord cu cele mai actuale tendințe în cercetarea științifică din Europa.

Citește mai departe...

Anunț de informare, recrutare şi selecție a grupului țintă de cadre didactice (GT-CD) în cadrul proiectului „Creşterea calităţii programelor de studii universitare prin formarea resursei umane şi promovarea culturii antreprenoriale în randul studenţilor”

Miercuri, 27 noiembrie 2019, ora 15:00, în sala C110, corp C, str. Spiru Haret, nr. 8, sunteţi invitaţi să participați la o sesiune de prezentare având drept scop identificarea, recrutarea şi selectarea grupului ţintă format din cadre didactice (GT-CD), aferentă activităţii A3 „Program integrat de perfecţionare profesională a personalului didactic universitar”, desfăşurată în cadrul proiectului „Creşterea calităţii programelor de studii universitare prin formarea resursei umane şi promovarea culturii antreprenoriale în randul studenţilor – ProForm”, POCU/379/6/21, cod MySMIS - 124981, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, unde Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău este membru partener.

Citește mai departe...

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal